Politic

Un deputat de Teleorman, printre aleşii care au aderat la grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”

Peste 100 de parlamentari de la toate partidele politice (aproape un sfert din numărul total) s-au înscris într-un grup legislativ numit „Prietenii Unirii”, la iniţiativa Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, grup lansat luni, 29 mai, în Parlament la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Pe lista parlamentarilor care au agreat participarea la iniţiativele grupului este şi deputatul PNL de Teleorman Mara Calista. Lista nu este însă definitivă, aderarea la grup fiind posibilă şi după şedinţa de constituire din şedinţa de luni, 29 mai.

Grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mişcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcţionat şi în legislatura trecută, constituindu-se în anul 2015.

În cadrul şedinţei de inaugurare a grupului, care a avut loc la Camera Deputaţilor, preşedintele Platformei Acţiunea 2012, George Simion a vorbit despre obiectivele pentru următoarele trei luni. În acest sens, acesta a evidenţiat dorinţa autorităţilor locale din Republica Moldova de a colabora cu autorităţile din România, adăugând că într-un singur an s-a dublat numărul localităţilor înfrăţite. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.