Eveniment

Un bărbat dat dispărut a fost găsit în viaţă pe un câmp din apropierea comunei Ştorobăneasa

Poliţiştii postului de poliţie  Ştorobăneasa au fost sesizaţi de către C. Maria în vârstă de 66 de ani din aceeaşi localitate cu privire la faptul că soţul acesteia, Crăciun Ion de 70 de ani care îşi desfăşura activitatea ca paznic la o societate cu sediul în oraşul Zimnicea, cu punct de lucru în extravilanul comunei Ştorobăneasa, la o distanţă de 10 kilometri de localitate a plecat de la punctul de lucru în jurul orelor 06.00 iar din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile acesta nu a mai ajuns acasă.

C. Maria a declarat că a purtat o convorbire telefonică cu acesta în jurul orelor 07.00 după care nu a mai putut lua legătura cu soţul ei. Până la ora 13.30 aceasta l-a căutat singură, fără să îşi dea seama că acest lucru îi poate pune viaţa în pericol şi fără să conştientizeze că fiecare oră de la dispariţia soţului ei îi putea fi fatală acestuia în condiţiile meteo actuale, iar dacă apela de la început poliţia ar fi fost mai simplu şi soţul ei ar fi fost găsit mult mai repede.

Ca urmare a acestei sesizări, s-a constituit o echipă de cercetare formată din poliţiştii postului de poliţie Ştorobăneasa care au primit sprijin şi din partea poliţiştilor de la posturile de poliţie învecinate, însumând un număr de 14 forţe participante iar cu sprijinul autorităţilor locale au procedat la perierea amănunţită a zonei, folosindu-se şi de două tractoare ale primăriei, având în vedere că accesul cu alte mijloace în zonă era imposibil, vântul puternic viscolind zăpada, făcând drumul prin câmp aproape imposibil de parcurs.

În urma căutărilor, înfruntând temperaturile scăzute şi ninsoarea abundentă, dar şi lăsarea întunericului care nu a făcut decât să îngreuneze căutările, în jurul orelor 19.00 bărbatul a fost găsit în zona unei staţii de irigaţii situată în extravilanul comunei, la circa 7 – 8 km de localitate, conştient dar relativ îngheţat, reuşind să se facă reperat cu ajutorul unei căciuli puse pe un băţ, ridicat în bătaia farurilor tractoarelor.

Acesta a fost transportat în localitate unde un echipaj al Ambulanţei i-a acordat îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria în vederea efectuării de investigaţii medicale.

lnspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman ţine să mulţumească autorităţilor locale fără de care aceste căutări nu ar fi posibile din cauza condiţiilor meteo dar şi a vizibilăţii reduse şi nu ar fi avut acelaşi succes şi într-un termen atât de scurt!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.