Eveniment

Un băiețel de doi ani și șase luni a fost resuscitat de jandarmii teleormăneni

De o intervenție mai puțin obișnuită a avut parte o echipă de jandarmi care se afla în misiune de patrulare în municipiul Alexandria. Iată ce relatează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman pe pagina de Facebook a instituției: “Seara de marți părea să fie una obișnuită pentru colegii noștri din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, dar în jurul orei 19.00, în timpul executării unei misiuni de patrulare pe raza municipiului Alexandria, au  observat un autoturism oprit pe avarii și pe șoferul acestuia care le făcea semne disperate să oprească. Au oprit mașina jandarmeriei și acesta a ajuns în dreptul lor.

– Vă rog să mă ajutați! Copilul meu nu mai respiră!

De pe bancheta din spate a mașinii a coborât mama cu copilul în brațe, aflat în stare de inconștiență.

– Vă implor, faceți ceva! Nu mai respiră! Îmi moare copilul! Faceți ceva!!!!

În acel moment, vizibil panicată, mama a pus copilul în brațele colegului nostru, Romulus Furcă. Întâmplător sau nu, dintre cei patru, el era singurul instruit să acorde primul ajutor de bază, având  absolvit și un curs în acest sens. După ce a constatat că micuțul nu mai respiră, jandarmul a intervenit prompt și l-a resuscitat. De asemenea, i-a aplicat manevra specifică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Sub privirile disperate ale părinților, colegul nostru nu s-a oprit nicio secundă, știind că în joc e viața unui copil, și astfel, după ce a vomat, micuțul a început să respire din nou.

În acel moment, fără să stea prea mult pe gânduri, jandarmii au pornit sirena autospecialei și imediat a început o cursă nebună spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alexandria. În doar câteva minute, au ajuns la spital. Ajunși acolo, au fost preluați imediat de un medic care a constatat că băiețelul avea temperatura foarte mare și făcuse convulsii. Jandarmii au lăsat copilul în îngrijirea medicilor, dar nu au putut să stea liniștiți. Au revenit la spital în aproximativ 30 de minute, iar tatăl copilului le-a transmis că micuțul se simte mai bine, temperatura îi scăzuse și a fost mutat la Pediatrie, sub atentă observație. Aici se oprește povestea colegilor noștri.

Ei sunt salvatorii care au apărut atunci când doi părinți au simțit că cerul se prăbușește peste ei și nu mai e nicio cale de scăpare:

Plutonier major Furcă Romulus

Plutonier Iacob Iulian Alexandru

Plutonier major Șantaban Alexandru Cosmin

Plutonier adjutant Nistor Petre

VĂ MULȚUMIM, BĂIEȚI!

Suntem mândri că avem asemenea colegi în rândurile noastre, care fac cinste și onoare hainei militare și Jandarmeriei Române”.

2 Comments

  1. Bravo lor.
    Suntem mandrii de jandarmii din judet.
    Am un fost coleg care a iesit la pensie de la jandarmi.
    Bravo celor care ii instruiesc.

  2. Multumiri celui care a salvat trei vieti: doi parinti si un copilas sunt bine datorita lui! Nimic nu se compara cu salvarea unei vieti (cu atat mai important, cat este vorba de un copil), nimic nu poate descrie, arata, manifesta recunostinta unor parinti care au fost salvati din cosmarul de a-si vedea pruncul fara viata.
    Admirabil! Felicitari pentru interventie, multumiri pentru ce ati facut! Admirabil!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.