Sport

Un arbitru român în Spania – Cristi Lixandru va fi arbitru de rezervă pe “Nou Camp”!

Cel mai tare arbitru teleormănean în activitate este, fără îndoială, Cristian Lixandru. Alexăndreanul în vârstă de 34 de ani, stabilit în Spania de zece ani de zile, s-a evidenţiat în ultimele sezoane prin evoluţiile sale, care l-au propulsat până în anticamera primei ligi spaniole, Primera Division. În toţi aceşti ani, teleormăneanul Lixandru, singurul arbitru străin inclus în lotul de oficiali ai ligii a treia spaniole, a participat la numeroase competiţii, a arbitrat multe jocuri importante şi, în urmă cu trei ani, chiar a condus un joc de Cupă, între Betis Sevilla şi Barcelona, meci încheiat cu victoria surprinzătoare a gazdelor.

Totuşi, anul 2013 a fost unul foarte important pentru arbitrul alexăndrean, fiul ultimului antrenor al FCM Alexandria în Liga a 3-a, Nicu Lixandru. “Anul trecut, Cristi a avut un salt deosebit în carieră, a reuşit să fie între arbitrii evidenţiaţi din spania, de aceea a fost invitat la multe competiţii importante. Faptul că a arbitrat finala acelui puternic turneu Under 17 care se organizează în Zaragoza de peste 40 de ani, la care participă multe cluburi mari din lume, prezenţa lui la acel eveniment caritabil, organizat în cinstea lui Fernando Caceres, fostul mare internaţional argentinian, reprezintă o recunoaştere a calităţilor lui şi chiar a valorii sale ca arbitru”, a spus Nicu Lixandru despre fiul său. Ultimul joc arbitrat de alexăndreanul Cristi Lixandru a fost în liga a 3-a spaniolă duminica trecută, jocul Espaniol B – Gimnastic Tarragona (scor 1-1), în urma căreia a fost evidenţiat din nou, după cum a precizat tatăl arbitrului.

Următoarea delegare pentru românul Cristi Lixandru în campionatul spaniol este pentru duminică, 26 ianuarie, pe unul din cele mai mari stadioane ale lumii, Nou Camp, la jocul Barcelona – Malaga! “Eu ca părinte sunt mândru de performanţele reuşite de Cristi în arbitraj, dar mai mult decât atât, sunt mulţumit că eu sunt cel care l-am îndrumat spre această activitate şi tot eu l-am format ca arbitru, în perioada când activam la Petroşani”, a mai spus Nicu Lixandru.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.