Un agent de poliţie a fost trimis în judecată pentru ca a inventat un accident rutier

În data de 10 august 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Teleorman, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a agentului de poliţie Surugiu George Nelu din cadrul Poliţiei municipiului Alexandria – Biroul Rutier pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu rap. la art. 13.2 din Legea 78/2000 , fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale), complicitate la tentativă de înşelăciune şi a inculpatului Cojocaru Andrei Ciprian pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu rap. la art. 13.2 din Legea 78/2000, tentativă de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, complicitate la fals intelectual în formă continuată, uz de fals.

În fapt, s-a stabilit că la data de 11.06.2015, inculpatul Cojocaru Andrei Ciprian l-a determinat pe agentul de poliţie Surugiu George Nelu să-şi încalce atribuţiile de serviciu prin întocmirea în fals a unor acte oficiale de constatare a unui presupus accident rutier în care ar fi fost implicat şi care s-a soldat cu avarierea a două autoturisme în ziua anterioară.

În acest context, agentul de poliţie a întocmit în mod fictiv un proces verbal de constatare a presupusului eveniment rutier, dovezi de reparaţii, bonuri, alcooltest pentru ambii conducători auto, chitanţe de plată amendă, declaraţii conducători auto, sancţionând astfel un alt conducător auto care nu avea cunoştinţă de aşa-zisul eveniment rutier.

Documentele au fost utilizate de inculpatul Cojocaru Andrei Ciprian cu ocazia solicitării adresate către o societate de asigurări pentru plata unor despăgubiri.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Alexandria.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

1 Comment

  1. Ion Petrica says:

    Dacă se probează faptele, pedeapsă exemplară.

Leave a Comment

*

code