Politic

Umaniștii țintesc sus. Nume noi lansate pentru locale / Interviu cu Liviu Neagu – secretarul general al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)

– În urmă cu aproape două luni declarați că intenția dvs. este ca Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) să aibă reprezentare în Consiliul Județean Teleorman și în cât mai multe consilii locale din județ. Spuneați chiar că sunt perspective reale de a câștiga cel puțin două primării. Mai există oameni de valoare dispuși să se implice în politică?

– Traversăm o perioadă din care am învățat, și încă învățăm, cu toții, extrem de multe lucruri. Am văzut oameni mai mult sau mai puțin panicați, mai informați sau dimpotrivă, revoltați sau resemnați, însă mai toți s-au manifestat, ceea ce este un câștig în toată această nebunie, care va trece cu foarte mari costuri: umane, economice și sociale.

Proiectul nostru a prins deja contur și în Teleorman, iar PPU (social-liberal) se impune rapid în conștiința colectivă, așa încât țintim sus. Suntem pe un drum care va oferi o nouă abordare în administrația publică locală, bazată pe competență, inițiativă, creativitate, implicare și respect față de oameni.

– Mesajul “Gata cu lenea în administrație!” este suficient pentru a convinge oamenii că sunteți alternativa pe care o așteaptă?

– Un mesaj atrage, dar nu convinge dacă nu este susținut de oameni puternici și serioși. De aceea, de astăzi, voi da și nume. Nume de persoane care vor deveni “omul potrivit, la locul potrivit”, fiindcă doctrina umanistă pune în prim-plan valoarea umană.

Lista pentru Consiliul Local Alexandria va fi deschisă de Alexandru Ionescu, un antreprenor de succes, care, la cei aproape 40 de ani ai săi, a decis să facă pasul către politică și administrație publică, după ce a performat în sistemul bancar.

Absolvent al Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse din cadrul Academiei de Studii Economice, licențiant și în management și dezvoltare rurală la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Alex Ionescu deține și administrează direct, în Alexandria, una dintre cele mai mari ferme de prepelițe din România.

Căsătorit, tată a trei copii, Alex este un om împlinit care va aduce acel plus de valoare de care avem nevoie pentru a mișca lucrurile în direcția bună, iar experiența și potențialul său îl recomandă inclusiv pentru funcția de viceprimar.

Și, pentru că iubește performanța, Alex și-a ghidat fiica cea mare către unul dintre cele mai frumoase, dificile și costisitoare sporturi, Eva Ionescu fiind multiplă campioană națională la tenis și în primele zece jucătoare din lume, la categoria ei de vârstă.

–  Ultimele sondaje de opinie vă plasează la 3%.  Până unde credeți că va urca procentul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)?

– Sondajele îi răsplătesc pe cei care se implică și demonstrează că sunt valoroși. Acțiunile noastre din această perioadă și calitatea oamenilor care s-au alăturat familiei umaniste la nivel național au făcut să crească interesul oamenilor pentru doctrina umanistă și față de partid. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) va crește cu suficient de mult peste pragul de 5% încât va face în mod evident diferența.

Unul dintre liderii noștri organizatorici, Tică Dicu, cel care cutreieră întreg județul, mi-a transmis faptul că există o reală deschidere față de proiectul umanist, având deja nume importante care se vor arunca în competiția pentru alegerile locale.

– Ce le transmiteți, în final, teleormănenilor?

– Mahatma Gandhi spunea: „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”.

Cred că este cel mai potrivit mesaj pentru cei care se gândesc ce ar face ei în locul autorităților, locale sau centrale.

În perioada următoare, voi nominaliza și alte persoane, care se vor implica direct, oameni pe care pregătirea, imaginea, experiența, caracterul, seriozitatea sau atitudinea îi recomandă ca posibili primari, consilieri locali sau județeni. Oameni de care este nevoie pentru a construi o echipă care să realizeze “schimbarea pe care vrei să o vezi.”

Pe unii îi cunosc de o viață, cu unii am mai colaborat, cu o parte m-am intersectat de-a lungul timpului și îi apreciez pentru calitățile lor.

Este vremea ca cei care vor să se implice și să conteze cu adevărat, să se alăture echipei umaniste în acest demers de a pune omul înaintea politicului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.