Eveniment

Ultimul clopoţel a sunat pentru elevii din clasele a XII-a din liceele alexăndrene

IMG_5174Monica DUMITRESCU

Liceele din Alexandria, cu sprijinul Primăriei Alexandria, au organizat miecuri, 27 mai, festivitatea de absolvire pentru promoţia 2015. Clopoţelul a sunat pentru ultima dată pentru elevii din clasele a XII-a care şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii timp de patru ani şi au au părăsit băncile şcolii îndreptându-se către o altă etapă a vieţii lor. Îmbrăcaţi în robe, cu tocă şi eşarfe colorate purtând însemnele liceului, absolvenţii de la liceele alexăndrene s-au încolonat şi au pornit cu surle şi trâmbiţe până la Casa de Cultură unde s-a desfăşurat festivitatea de premiere a celor care au obţinut rezultate bune la învăţătură, la concursuri sau olimpiade şcolare.

La sfârşit, conform tradiţieii, absolvenţii au aruncat tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegii, profesorii, părinţii.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 29 mai, însă aceştia şi-au luat deja rămas bun de la şcoală. Până se vor putea bucura pe deplin de vacanţă, va mai trece însă o vreme. Examenul de Bacalaureat, probă de foc pentru cei mai mulţi dintre ei, bate la uşă. Abia după prima săptămână a lunii iulie vor putea respira uşuraţi, când vor fi afişate rezultatele. Nu pentru mult timp însă, pentru cei mai mulţi dintre ei urmând cursa admiterii în învăţământul superior. Abia după acest moment se vor putea bucura pe deplin de vacanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.