Economie

Ultimele zile pentru depunerea cererilor de plată pentru subvenţia la motorină

Cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 se depun până la data de 27 februarie 2015 (inclusiv), potrivit directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Teleorman, Eugen Coman. Acesta a precizat că ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară este de 1,7975 lei/litru. La nivelul anului 2014, APIA Teleorman a plătit pentru acciza la motorină peste 31,4 milioane lei.

Cererile de plată pe care fermierii le depun cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale/păsări/albine/viermi de mătase, pe care le exploatează solicitantul sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat şi se depun însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină utilizate la lucrările mecanizate din agricultură aferente trimestrului IV al anului 2014 şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantităţile de motorină achiziţionate.

În ceea ce priveşte plata acestui ajutor, aceasta se efectuează până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului anual aprobat. Suma totală alocată schemei de ajutor de stat este de 162.673,75 mii lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.