Social

Ultimele zile pentru achiziţionarea calculatoarelor prin programul EURO 200

Monica DUMITRESCU

Beneficiarii bonurilor valorice prin programul Euro 200 mai au la dispoziţie câteva zile pentru achiziţionarea calculatoarelor. Potrivit calendarului de desfăşurare a acestui program derulat de Ministerul Educaţiei, termenul limită până la care pot fi utilizate bonurile în valoare de 200 de Euro este 31 august, după această dată nemaifiind valabile. Anul acesta au beneficiat de ajutorul guvernamental pentru achiziţionarea unui calculator 576 de elevi teleormăneni.

Inspectoratul Şcolar Judeţean avertizează părinţii elevilor beneficiari să aibă în vedere ca la achiziţionarea calculatorului să se asigure că acesta este nou şi că se respectă configuraţia hardware minimală, aşa cum se precizează în H.G. 1294/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Euro 200 este un program derulat de Ministerul Educaţiei, începând din anul 2004, prin care elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, pot obţine un ajutor în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Excepţie fac beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 9000 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.