Ultimele zile de vacanţă

Vacanţa intersemestrială începută pe 5 februarie se apropie de final, iar luni, 12 februarie, elevii se întorc la şcoală, în cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2017-2018.

Până la vacanţa mare, elevii vor avea vacanţa de primavară în perioada 31 martie – 10 aprilie 2018, iar anul şcolar se încheie cu vacanţa de vară, în perioada 16 iunie – 9 septembrie 2018.

Şi, dacă pentru o parte a elevilor cel de-al doilea semestru al anului şcolar este unul obişnuit, pentru elevii din clasele terminale semestrul al doilea vine cu mari emoţii, aceştia urmând să susţină în următoarele luni atât simulările examenelor naţionale, cât şi examenele propriu-zise.

Examenul de Bacalaureat începe luni, 12 februarie, cu probele orale

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe data de 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe data de 8 iunie.

Probele orale pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor avea loc în luna februarie, iar examenele scrise încep pe data de 25 iunie, la o lună de la încheierea cursurilor, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba română (proba A), va continua pe data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 şi 15 februarie).

Înn zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională (proba C). Prima proba scrisă, respectiv cea la Limba si literatura română, va avea loc luni, pe 25 iunie, şi va fi urmată de Proba la Limba şi literatura maternă, care este programată pentru marţi, 26 iunie. Proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 27 iunie, iar ultima probă scrisă, respectiv cea la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate până pe data de 4 iulie (ora 12:00), după care pot fi depuse contestaţii (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale vor fi afişate pe data de 9 iulie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code