Social

Ultimele zile de şcoală pentru elevii din clasa a XII-a – Au început înscrierile la Bacalaureat

Monica DUMITRESCU

Doar câteva zile îi mai despart pe elevii din clasa a XII-a de sfârşitul cursurilor liceale. Potrivit structurii anului şcolar 2014-2015, pentru elevii din clasele terminale de liceu care vor susţine examenul de bacalaureat anul acesta cursurile se vor încheia pe 29 mai. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 8 iunie-3 iulie. Înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului din acest an se fac în perioada 25-29 mai.

Bacalaureatul din acest an va începe pe 8 iunie 2015, cu examenul oral la limba română. Între 10 şi 12 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15 şi 19 iunie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – 22-26 iunie, proba scrisă la limba română – 29 iunie, proba scrisă la limba maternă – 30 iunie, proba obligatorie a profilului – 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării – 3 iulie. Afişarea rezultatelor se va face pe 6 iulie. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

Pentru cei care nu vor promova bacalaureatul în prima sesiune, mai există o şansă anul acesta. Începând cu 17 august 2015, va fi organizată o a doua sesiune.

În ultimii ani, numărul absolvenţilor de liceu teleormăneni care au promovat bacalaureatul a fost printre cele mai mici din ţară. Nici la simularea Bacalaureatului organizată la începutul lunii martie 2015 rezultatele în Teleorman nu au fost mai bune.

Doar 31,83% dintre elevii din clasa a XII-a care au susţinut simularea au obţinut note de trecere, matematica fiind şi în cazul acesta piatra de încercare pentru cei mai mulţi dintre elevi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.