Ultimele zile de şcoală înaintea vacanţei de vară

Monica DUMITRESCU

După elevii din clasa a VIII-a, care au încheiat socotelile cu şcoala la sfârşitul săptămânii trecute şi se pregătesc intens pentru Evaluarea Naţională programată în zilele de 19 şi 21 iunie, şi elevii din clasa a XII-a, care au intrat deja în focurile examenului de Bacalaureat, preşcolarii şi elevii din celelalte clase vor încheia cursurile acestui an şcolar peste doar câteva zile. Potrivit structurii anului şcolar 2016-2017, cursurile se încheie vineri, 16 iunie, însă în unităţile de învăţământ teleormănene este deja aer de vacanţă. Preşcolarii se pregătesc pentru serbările de sfârşit de ani, la fel şi elevii din învăţământul primar. Mediile au fost încheiate în cea mai mare parte, iar liceenii abia dacă mai trec pe la şcoală.

Doar în şcolile gimnaziale vacanţa nu s-a instaurat încă. Elevii şi dascălii încă mai intră la ore, chiar dacă şi aici s-a cam terminat cu predatul şi ascultatul.

Elevii se vor întoarce la şcoală abia pe 11septembrie 2017, potrivit proiectului privind structura viitorului an şcolar. Anul şcolar viitor este mai lung cu o săptămână, acesta având în total 36 de săptămâni de cursuri, faţă de 35 de săptămâni, cât a avut anul şcolar care tocmai se încheie. Excepţie vor face elevii din clasa a VIII-a care vor avea doar 34 de săptămâni de cursuri şi cei din clasa a XII-a, care vor avea 32 de săptămâni de cursuri.

Leave a Comment

*

code