Social

Ultima strigare pentru admiterea la liceu – În Teleorman mai sunt disponibile aproximativ 500 de locuri în clasa a IX-a

Monica DUMITRESCU

Etapa a treia a admiterii în clasa a IX-a de liceu, ultima înaintea începerii anului şcolar 2014-2015, se va desfăşura vineri, 5 septembrie. Înscrierile au început ieri, 1 septembrie, şi vor continua până pe 4 sepembrie, inclusiv. Dosarul de înscriere se depune la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi trebuie să cuprindă: cererea de înscriere; cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată; adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale); fişa medicală. De asemenea, dosarul va conţine şi fişa de înscriere în anul şcolar 2014-2015, semnată şi ştampilată de directorul unităţii de învăţământ absolvite, în care să fie completate datele personale ale candidatului, codul unităţii de învăţământ, media de absolvire a claselor V-VIII, media de admitere, notele şi media generală obţinută la Evaluarea Naţională (unde este cazul).

La această etapă pot participa absolvenţii de gimnaziu din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015 şi care, în conformitate cu art. 55, alin (1) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat, O.M.E.N. nr. 4925/29.08.2013 şi Calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2014-2015, nu s-au înscris la unităţile de învăţământ liceal la care au fost repartizaţi, nu au participat la cele două etape de admitere organizate anul acesta sau şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapelor de admitere.

Repartizarea candidaţilor în a III-a etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2014-2015, se va face în data de 05 septembrie 2014, de către Comisia de admitere judeţeană. În primă fază vor fi repartizaţi candidaţii care au susţinut Evaluare Naţională sau o altă formă a acestui examen la sfârşitul clasei a VIII-a, după care pe locurile rămase libere vor fi repartizaţi absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la acest examen, repartizarea acestora făcându-se doar pe baza mediei generale obţinută în clasele V-VIII.

 

Locurile libere în liceele teleormănene

 

După cele două etape ale admiterii în învăţământul liceal, în Teleorman au rămas aproximativ 500 de locuri în clasele a IX-a din mai multe licee.

Cele mai multe locuri neocupate până la această dată au rămas în Turnu Măgurele. Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” a rămas cu 133 de locuri neocupate la aproape toate specializările propuse (mate-info, mecanică, turism şi alimentaţie, economic, resurse naturale şi protecţia mediului). La Colegiul Tehnic “Sf. Haralambie” au rămas neocupate 79 de locuri la specializările mecanică, economic, comerţ, agricultură. Locuri libere au rămas şi la Colegiul Naţional “Unirea” (25), dar şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” (23).

În Roşiorii de Vede au rămas neocupate 51 de locuri la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” la diferite specializări şi 36 de locuri la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă”. În Alexandria mai sunt disponibile 15 locuri la specializarea electric la Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul), iar la Zimnicea 14 locuri la specializarea ştiinţe ale naturii, în timp ce în Videle au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2014-2015.

Locuri libere din belşug au rămas şi la licele din mediul rural: Drăgăneşti Vlaşca, Măgura, Olteni, Piatra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.