Social

Ultima săptămână de cursuri din acest an şcolar

Monica DUMITRESCU

Doar câteva zile îi mai despart pe preşcolari şi elevii din învăţământul preuniversitar de vacanţa de vară. Conform structurii anului şcolar 2014-2015, vineri, 19 iunie, este ultima zi de şcoală, excepţie făcând elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu care au încheiat cursurile mai devreme în vederea pregătirii şi susţinerii examenelor naţionale.

Aerul de vacanţă a pătruns deja în unităţile de învăţământ, preşcolarii fiind din ce în ce mai puţini în grădiniţe, după ce săptămâna trecută, în majoritatea unităţilor de învăţământ au fost organizate serbările de sfârşit de an. Şi în şcoli şi licee domneşte aerul de vacanţă, în aceste zile urmând să fie încheiate mediile.

Elevii se vor bucura aproximativ trei luni de vacanţă, potrivit proiectului privind structura anului şcolar viitor, cursurile urmând să fie reluate pe 14 septembrie 2015.

Excepţie fac absolvenţii de clasa a VIII-a, pentru care urmează o perioadă dificilă în care vor susţine Evaluarea Naţională şi se va desfăşura admiterea în învăţământul liceal. Absolvenţii de gimnaziu se vor putea bucura pe deplin de vacanţă abia de la jumătatea lunii iulie, după repartizarea computerizată în clasa a IX-a. Excepţie mai fac şi elevii care nu au reuşit să-şi încheie situaţia şcolară la toate disciplinele şi nu se vor putea bucura pe deplin de vacanţă, aceasta doar dacă vor să se pregătească şi să promoveze examenele de corigenţă care vor fi organizate în august-septembrie 2015.

Absolvenţii de liceu susţin în această perioadă Bacalaureatul. Şi pentru această categorie vacanţa e departe. Bacalaureatul se încheie în prima parte a lunii iulie, însă urmează admiterea la facultate, care se va încheia spre sfârşitul lunii iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.