Economie

Ultima şansă pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le reaminteşte fermierilor că termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs, fără penalizări, a fost 15 mai 2014, însă la APIA se mai pot depune încă cereri pentru solicitarea acestui sprijin până marţi, 10 iunie, cu penalităţi.

Astfel, precizează APIA, pentru cererile depuse după 15 mai 2014 se aplică, la suma totală de plată, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere. După data de 10 iunie a.c., cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.

În perioada 1 martie – 15 mai 2014, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Teleorman un număr de 19.536 de cereri, reprezentând un 87,79% din totalul cererilor programate, cu aproape 2.000 de cereri mai puţine decât au fost depuse în cadrul Campaniei SAPS 2013. Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs la fost lansată de APIA la data de 3 martie 2014 şi s-a încheiat la 15 mai, însă cereri vor mai fi admise la plată dacă sunt depuse până la 10 iunie când este ultima zi în care acestea mai pot fi depuse, dar cu penalităţi de 1% pe zi. Astfel, APIA invită fermierii care nu au depus încă cerere pentru această schemă de sprijin, să depună documentele necesare la centrul judeţean sau local la care sunt arondaţi, în cel mai scurt timp, deoarece “pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie 2014 cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul”, a precizat Cristina Epure, purtător de cuvânt al APIA Centrul Judeţean Teleorman.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.