Social

Ultima repartizare pe locurile libere din licee-Cel puţin 26 de clase a IX-a nu vor putea fi înfiinţate în liceele teleormănene

Planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014 prevedea înfiinţarea a 120 de clase a IX-a în liceele teleormănene, însă, aproximativ 26 dintre acestea nu vor putea fi înfiinţate din cauza lipsei elevilor. După primele două etape ale admiterii în clasa a IX-a, prin repartizare computerizată, desfăşurate în acest an, în liceele teleormănene s-au format în total 91 de clase. Până la începerea anului şcolar va mai fi organizată o singură repartizare pe locurile rămase neocupate în clasa a IX-a, în perioada 5-6 septembrie, de data acesta repartizarea urmând să se realizeze de către comisia de admitere constituită la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, pe baza opţiunilor specificate în cererile depuse de candidaţi. Potrivit prof. Emilian Vrăjitoarea, inspector şcolar general adjunct, preşedintele comisiei judeţene de admitere în clasa a IX-a, până ieri, 4 septembrie la orele prânzului au fost depuse doar 41 de cereri din partea absolvenţilor de gimnaziu care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi în vară sau nu au participat la cele două etape de admitere prin repartizare computerizată desfăşurate până acum. Cum astăzi este ultima zi în care mai pot fi depuse cererile, este puţin probabil ca numărul candidaţilor să crească semnificativ, în opinia reprezentanţilor ISJ, numărul de clase ce se vor forma şi după această etapă va fi maxim 3.

Repartizarea în acestă etapă se va face ţinând cont de criteriile prevăzute în Metodologia de admitere. Astfel în primă fază vor fi repartizaţi candidaţii care au susţinut Evaluare Naţională sau o altă formă a acestui examen la sfârşitul clasei a VIII-a, după care pe locurile rămase libere vor fi repartizaţi absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la acest examen, repartizarea acestora făcându-se doar pe baza mediei generale obţinută în clasele V-VIII.

La acestă dată în Alexandria, mai sunt disponibile locuri la specializarea matematică informatică la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Liceul Teoretic “Constantin Noica”, iar la specializarea filologie mai sunt disponibile doar două locuri la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”. Locuri din belşug în clasa a IX-a mai sunt şi la Liceul Tehnologic nr. 1 şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”.

În Roşiorii de Vede, la liceele tehnologice au rămas multe locuri libere, în timp ce la Colelegiul Naţional “Anastasescu” mai sunt disponibile doar 5 locuri la specializarea matematică informatică şi 6 la filologie.

În Turnu Măgurele Colegiul Naţional “Unirea” şi Liceul Teoretic “Marin Preda” şi-au completat toate locurile, însă sunt în continuare numeroase locuri disponibile la liceele tehnologice şi colegiile tehnice. În Zimnicea mai sunt disponibile 10 locuri la specializarea ştiinţe politice, în timp ce la Videle candidaţii în a treia etapă a admiterii trebuie să se mulţumească cu specializările mecanică şi electric unde mai sunt disponibile în total 25 de locuri. Liceele din localităţile rurale au rămas şi ele cu numeroase locuri neocupate la aproape toate specializările.(M.D.)

4 Comments

  1. E si voi, intrebati-l pe dom’ director Zeze de la cuza cum frigeau carnati in tepusa la atelierul fostului liceu IPTE sau jucau barbut. Intre timp omu’ s-a orientat si a devenit economist nu profesor, asa se semneaza. oricum este mult mai echilibrat decat balena esuata sefa a isj. traiasca usl

  2. De cand este prof. maistrul mecanic Emil Vrajitoarea? De la ce facultate privata? CE PARTID L-A RIDICAT LA RANG DE INSPECTOR GENERAL ADJUNCT? S-au din toti profesorii buni din Teleorman dl. susnumit este materia cenusie a judetului? Rusine invatamantului din Teleorman.

    Un fost absolvent al Liceului Industrial nr. 2 din Alexandria (promotia 1986)

    • Are ”facultati” cun au toti cei care sunt politruci. La comanda prin IDD. La distanta de facultate adica.Cand era director la rulmentul avea aproape zeo promovati la Bac. De aceea l-au urcat la ISJ. Iar judetul este pe ultimile locuri la Ba in tara.
      Halal sa ne fie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.