Sport

Tur de forţă pentru CS Baschet Alexandria – “Ne-am depăşit obiectivul, consider că am reuşit o performanţă importantă” – Mădălin Piperea

La sfârşitul acestei săptămâni, prima ligă de baschet feminin programează jocurile etapei a 26-a, rundă în care CS Baschet Alexandria joacă în deplasare, la Cluj Napoca. Întrucât situaţia financiare a echipei nu este una foarte “roză”, conducerea clubului a solicitat următorului adversar din campionat, din deplasare, Universitatea Alba Iulia, să reprogrameze jocul stabilit iniţial pentru 16 martie (etapa 28). Astfel, s-a ajuns la avansarea jocului Alba Iulia – Alexandria pentru vineri, 8 martie a.c., iar a doua zi, pe 9 martie, se dispută întâlnirea Universitatea Cluj Napoca – CS Baschet Alexandria. “Am considerat că putem face faţă acestor două deplasări, programate în decurs de două zile, mai ales că nu este prima situaţie de acest gen de până acum. Nu-i mai puţin adevărat că şi aspectul financiar este foarte important, scutim în acest fel o deplasare, săptămâna viitoare, la Alba Iulia, pe care o consider că este destul de costisitoare”, a spus antrenorul echipei din Alexandria, Mădălin Piperea.

În privinţa lotului de jucătoare pentru acest meci, antrenorul alexăndrean are toate sportivele valide, însă speră să obţină măcar o victorie, suficientă pentru a păstra locul 6 la finalul sezonului regulat. “Nu mai avem nici un fel de presiune, de fapt nici până acum echipa nu a avut presiunea rezultatelor, important este să ne facem jocul nostru, mai ales că suntem deja pe locul 6. Ce vreau să spun este faptul că am reuşit o performanţă extraordinară, cu această echipă, este a doua performanţă din istoria clubului, după acel loc 4 şi finala Cupei României, pe care o reuşim, în condiţiile lotului pe care l-am avut la dispoziţie! Să îţi propui o clasare pe 9-12 şi să reuşeşti să prinzi locul 6, cu lotul actual, este un rezultat important, spun eu!”, a declarat antrenorul Mădălin Piperea. Aşadar, pentru a păstra locul 6 în clasament la finalul sezonului regulat, echipa din Alexandria mai are nevoie de o singură victorie în ultimele cinci etape, iar aceasta se poate obţine în deplasarea de sâmbătă de la Cluj. Să mai spunem că lotul echipei alexăndrene a plecat spre centrul Transilvaniei în cursul dimineţii de joi, iar programul jocurilor din această săptămână este următorul:

– (etapa 28, 08.03, ora 18.00) CS Universitatea Alba Iulia – CS Baschet Alexandria;

– (etapa 26, 09.03, ora 12.00) Universitatea Cluj Napoca – CS Baschet Alexandria.

Programul celorlalte jocuri ale etapei a 26-a în LNBF este următorul:

– Nova Vita Târgu Mureş – ACS Sepsi Sfântu Gheorghe;

– SCM Craiova – Olimpia Braşov;

– Univ. Goldiş ICIM Arad – Universitatea CSM Oradea;

– Municipal Târgovişte – BCM Danzio Timişoara;

– Universitatea Alba Iulia – Rapid Bucureşti.

 

Turneul final al Cupei României se joacă la Alba Iulia

În urmă cu două zile, FR Baschet a stabilit localitatea unde se va juca turneul final al Cupei României (Final Four)  şi jocul vedetelor (All Star Game), evenimente programate în perioada 1-3 aprilie a.c. În urma analizării ofertelor, s-a stabilit că echipa CS Universitatea Alba Iulia să gazduiască cele două evenimente.

Iată programul Final Four al Cupei României la baschet feminin:

Semifinale (01.04)

– ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSU Alba Iulia;

– UVG. ICIM Arad – Municipal Târgovişte;

Finala (02.04) – se întâlnesc învingătoarele din semifinale;

All Star Game – miercuri, 03.04.2013.

Bogdan PanăBaschet

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.