Eveniment

Tulburelul face victime. Tot mai multe persoane agresate ajung la spital transportate de ambulanţă

Nu mai puţin de 24 de persoane au ajuns la unităţile pe primiri urgenţe ale spitalelor din judeţ după ce au fost victime ale unor agresiuni. Pacienţii, cu tot felul de traumatisme, mai mult sau mai puţin grave, au fost transportaţi de autospecialele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, la camerele de gardă ale spitalelor pentru a primi îngrijiri medicale de urgenţă, după ce au fost victime ale violenţelor domestice sau altor agresiuni fizice, majoritatea, în urma consumului excesiv de alcool.

Medicii spun că, în această perioadă, numărul agresaţilor fizic este mai mare decât de obicei, asta pentru că vinul “a stat din fiert”. Şi cum este şi sezonul grătarelor cu carne de oaie, la care se adaugă vinul abia limpezit sau tulburelul, numărul celor care nu-şi cunosc limitele este în creştere. Aşa este şi cazul celor care au ajuns la spital după ce au avut nenorocul de a se afla tocmai în preajma unor astfel de persoane, care, după ce au consumat în exces băuturi alcoolice, le-au aplicat celor care le-au ieşit în cale corecţii fizice. Alţii, a căror limită a fost depăşită cu mult, au ajuns ei înşişi pe patul de spital de la camera de gardă, însă nu victime ale agresiunilor, ci victime ale propriului consum nesăbuit de alcool. Astfel, 12 teleormăneni, au ajuns la finalul săptămânii, la camera de gardă la un pas de comă alcoolică sau intoxicaţi cu licoarea băută. Consumul de alcool a afectat şi persoanele cu probleme psihice, unele dintre acestea consumând băuturi alcoolice, deşi în cazul lor este contraindicat acest consum. Astfel, 20 de teleormăneni au încercat să-şi pună capăt zilelor, mare parte fiind persoane cu probleme de natură psihică, unii dintre aceştia consumând şi alcool.

Pe lângă aceste persoane, echipajele de la SJA Teleorman, au mai intervenit în week-end, în peste 50 de cazuri de dureri abdominale sau de spate, în zeci de cazuri de diabet sau dificultăţi de respiraţie. Nelipsite au fost şi cazurile în care teleormănenii au suferit din cauza diferitelor afecţiuni cardiace, ambulanţele intervenind în 24 de accidente vasculare cerebrale şi în 13 cazuri de dureri toracice, în mare parte cauzate de problemele cardiace.

Alte situaţii pentru care teleormănenii au apelat la ambulanţă au fost pentru copii bolnavi, 21 la număr, sincope, adică stări de leşin, căderi şi alte accidente, probleme de ordin ginecologic, sângerări, convulsii, alergii, accidente rutiere, muşcături de animale, stări febrile, un caz de intoxicaţie la un copil sau cefalee. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.