Social

Trei eliminați la a doua probă a examenului de Bacalaureat

2.108 dintre cei 2.233 de candidați din județ înscriși la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, respectiv cea obligatorie a profilului, s-au prezentat, miercuri, la examen, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. 125 dintre absolvenții de liceu au absentat, iar trei candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, pierzând astfel dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Nu au fost înregistrate cazuri de candidați a căror temperatură să fie peste maximul admis, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Teleorman.

Examenul de Bacalaureat continuă pentru absolvenții de liceu din Teleorman joi, 25 iunie, când vor susține proba la alegere a profilului și a specializării.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. La fel ca în cazul Evaluării Naționale, pentru prima dată Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poaÎte modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.