Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Trei deputaţi de Teleorman au votat favorabil modificarea Regulamentul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, 13 decembrie, cu 176 voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR), 88 de voturi ”împotrivă” (PNL, USR, PMP) şi 3 abţineri modificarea propriului regulament de funcţionare, astfel încât timpii de dezbatere a unui act normativ în acest for să fie reduşi semnificativ.

Pentru modificarea regulamentului de funcţionare a camerei inferioare a Parlamentului au votat favorabil şi deputaţii de Teleorman Violeta Răduţ şi Valentin Boboc (PSD) şi deputatul Calotă Florică Ică (ALDE), în timp ce împotriva iniţiativei a votat deputatul PNL Mara Calista. Ziua de miercuri, 13 decembrie, lipseşte din căsuţa electronică de pe site-ul Camerei Deputaţilor a deputatului PSD de Teleorman Liviu Dragnea.

Comisia de regulament a Camerei Deputaţilor adoptase, anterior dezbaterii din plen, cu 4 voturi ”pentru” şi 3 voturi ”împotrivă” un raport de admitere a modificărilor propuse la regulamentul acestui for, astfel încât timpii de dezbatere a unui act normativ în plenul Camerei să fie reduşi semnificativ.

”După ce timpul de dezbatere stabilit în funcţie de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”, se arată în amendamentul adoptat de comisia de regulament la propunerea deputatului PSD Eugen Nicolicea.

O altă modificare adusă regulamentului vizează modalitatea de alegere a preşedinţilor comisiilor permanente.

”Membrii comisiei pot respinge o singură dată, motivat, propunerea grupului parlamentar căruia i-a revenit funcţia, situaţie în care grupul parlamentar respectiv nominalizează o altă persoană, alegerea candidatului urmând procedura prevăzută la alin. (4)”, se arată în noul text de la alineatul (8) al articolului 146 din regulamentul Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii au venit cu ideea modificării regulamentului Camerei Deputaţilor după ce în şedinşa de plen de miercuri, 6 decembrie, opoziţia a solicitat vot pe toate amendamentele admise şi respinse la legea 303/2004 privind statutul magistraţilor, ceea ce a făcut ca durata şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor a fie de aproape 13 ore. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Nicky Sics says:

    sa le multumim pentru ca se gandesc la noi, zic!

Leave a Comment

*

code