Doi ani de mandat în cifre/ 53 de inițiative legislative și 55 de luări de cuvânt în plen pentru deputatul PSD de Telelorman Violeta Răduț

Au preluat mandatele de parlamentari în luna decembrie a anului 2016 și, după doi ani petrecuți în Camera Deputaților sau Senat, unii pentru primul mandat, alții pentru al doilea, sunt parlamentari de Teleorman care se pot lăuda cu o activitate intensă.

Este și cazul deputatului PSD de Teleorman Violeta Răduț, secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială și membră a trei grupuri de prietenie, respectiv cu Regatul Bahrein, cu Ungaria și cu Irlanda.

În camera inferioară a Parlamentului, deputatul PSD Violeta Răduț a luat cuvântul de 55 de ori, în 27 de ședințe, a susținut 53 de inițiative legislative, din care 12 sunt în prezent legi promulgate, și a semnat o moțiune de cenzură.

Printre proiectele de lege susținute de deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț se regăsesc proiectul pntru modificarea legii privind drepturile pacientului (potrivit căruia partenerii necăsătoriți vor putea fi reprezentanți legali atunci când vine vorba de actul medical), proiectul de lege ce prevede acordarea de servicii medicale gratuite persoanelor fără acte de identitate, proiectul de lege prin care este prevăzută înființarea Registrului de Evidență a persoanelor cu intoleranță la gluten, propunerea legislativă privind registrul automatizat naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor (prevede înființarea unui registru național al faptelor de natură sexuală și înscrierea în acest registru a datelor tuturor celor care au comis contravenții sau infracțiuni sexuale). De asemenea, printre inițiativele susținute de deputatul Violeta Răduț se regăsesc și iniţiativa legislativă pentru stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale, propunerea legislativă care prevede interzicerea plasamentului în instituţii pentru copiii cu vârsta sub 7 ani, dar și prounerea legislativă care permite angajarea tinerilor dezavantajaţi în instituţiile publice la nivel local.

În județ, Violeta Răduț a avut numeroase întâlniri cu electoratul pentru a prelua direct de la cei care au votat-o problemele existente în teritoriu. De asemenea, Violeta Răduț a făcut numeroase vizite pe șantierele de lucru din județ, unde sunt derulare proiecte finanțate prin PNDL II.

Cel mai recent demers al deputatului PSD de Teleorman este caravana organizată în municipiile și orașele din județ, în cadrul cărora teleormănenii au fost puși la curent cu principalele prevederi din noua Lege a pensiilor, aflată în prezent în dezbaterea Camerei Deputaților.

2 Comments

  1. alin says:

    A facut 53 de pozitii si 55 de orale intr-un an.Cam putin.Asta e menirea ei, arata bine sa recunostem, dar in politica e o nulitate la fel ca si Calota , vorbesc si ei ca sa nu taca sa-i vada lumea ca misca ,sa arate ca nu sunt prosti ,.dar nu le iese deloc.Oameni care nu reprezinta nimic pentru nimeni.Mai era unul Alin Bucur,ati mai auzit ceva de el?

  2. adriana says:

    Exista un deputat sau senator din Teleorman , care sa fi initiat o lege in nume propriu ? Nu ! Toti se gramadesc sa semneze , ca sustinatori , legile initiate de alti parlamentari ! Este rusinos , dar in acelasi timp si trist… aceasta arata , mai mult decit orice , incompetenta profesionala !

Leave a Comment

*

code