Eveniment

Trafic reluat prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele

Traficul internațional de persoane și mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Bulgaria, Moldova, Ucraina și Serbia, a fost reluat începând de miercuri, 17 iunie, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, traficul a fost reluat prin punctele de trecere a frontierei Negru Vodă, rutier și feroviar (județul Constanța), Turnu Măgurele, rutier (bac) și portuar (județul Teleorman), Porțile de Fier II, rutier (județul Mehedinți), Jimbolia, feroviar (județul Timiș), și Sighetu Marmației, rutier (județul Maramureș). Măsura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, în contextul măsurilor de relaxare pentru efectuarea călătoriilor internaționale si a creșterii valorilor de trafic la frontieră.

Este interzisă în continuare intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini din state Non-UE, respectiv care nu aparţin spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, precum şi apatrizilor. Sunt exceptaţi de la aceste prevederi următorii cetăţeni străini: membri de familie ai cetăţenilor români; membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale U.E. sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România; persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului U.E.; persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent, respectiv cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, precum şi transportatorii şi alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare; personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar; persoane în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare; pasageri care călătoresc din motive imperative; persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

Totodată, la intrarea în ţară, pe lângă controlul specific, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.