Toți membrii PSD din Executiv au demisionat/ Liviu Dragnea, după CExN al PSD: “Am luat act de anunțul primului-ministru că-și va prezenta demisia”

UPDATE: Și premierul Sorin Grindeanu a făcut declarații de la Guvern, după ce a participat la ședința Comitetului Executiv al PSD.

“Vreau să clarific câteva lucruri din CExN pentru că am văzut mai devreme câteva nuanțe care nu au fost chiar așa. (…) Știu de toate lucrurile dinainte de CExN și țin neapărat să-mi cer scuze pentru că și datorită acestei situații au ajuns să trăiască o asemenea experiență. (…) Nu-mi dau demisia! Vă spun și de ce: e guvernul României, nu al CExN-ului PSD. Toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru.
Îmi voi da demisia când Iohannis, după consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD. Asta am spus și în CExN”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

Președintele PSD Liviu Dragnea și președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu au anunțat, după ce liderii celor două formațiuni politice s-au reunit într-o ședință a coaliției de guvernare, că au retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.

De asemenea, președintele PSD a precizat că toți miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu și-au prezentat demisiile și că cele două formațiuni politice, respectiv PSD și ALDE, sunt pregătite să formeze un nou guvern.

“Toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, cu o singură excepţie, ministrul Comunicaţiilor, care este plecat din ţară şi care va trimite demisia pe e-mail. De asemenea, am luat act de anunţul primului-ministru că îşi prezintă demisia. PSD este pregătit, împreună cu ALDE, să formeze un nou guvern”, a precizat Liviu Dragnea.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început miercuri, 14 iunie, la ora 16.00. Evaluarea Guvernului Grindeanu, prezentată în şedinţa CExN, a arătat că au fost îndeplinite doar 50 de măsuri, dintr-un total de aproape 400, concluziile raportului arătând că, printre altele, Executivul nu a înţeles “viziunea” programului de guvernare, nu a strâns sprijin popular și nu a comunicat suficient.

1 Comment

  1. GEORGE says:

    GRINDEANU VA FI URMATORUL PRESEDINTE AL PSD !

Leave a Comment

*

code