Social

Topul şcolilor cu cele mai mari medii la Evaluarea Naţională în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Dacă la nivel judeţean rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională în acest an sunt foarte slabe, nu acelaşi lucru se poate spune despre câteva unităţi de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, în care procentul de promovabilitate a fost de peste 90%, iar media mediilor obţinute de absolvenţii respectivelor unităţi de învăţământ a fost de cel puţin 7.

Pe primul loc în topul judeţean cu o medie a mediilor de 8,23 se situează anul acesta Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria. Locul al doilea în clasamentul mediilor la Evaluarea Naţională 2015 este ocupat tot de o unitate de învăţământ alexăndreană, Şcoala “Ştefan cel Mare” care are o medie a mediilor de 7,87. La mică distanţă, pe locul al treilea, cu media 7,84, se situeză Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, iar pe locul IV cu media mediilor de 7,76 Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele. Următoarea clasată, cu o medie de 7,70, este Şcoala Gimnazială Moşteni, unitate de învăţământ la care procentul de promovabilitate anul acesta la Evaluarea Naţională a fost de 100%.

Media mediilor la Evaluarea Naţională din acest an peste 7 au mai obţinut: Şcoala Gimnazială “Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede (7,60), Colegiul Naţional “Anastasescu” Roşiorii de Vede (7,35), Şcoala Gimnazială nr. 3 Zimnicea (7,28), Şcoala Gimnazială Fântânele (7,12), Şcoala Gimnazială nr. 2 Zimnicea (7,07), Şcoala Gimnazială Bâscoveni (70,9), Şcoala Gimnazială nr.1 Videle (7.00), Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu” Alexandria” (7.00).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.