Social

Topul şcolilor cu cea mai mare promovabilitate la Evaluarea Naţională în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Doar două unităţi de învăţământ gimnazial din Teleorman se pot lăuda cu un procent de promovabilitate de 100% la Evaluarea Naţională 2015. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Moşteni şi Şcoala Gimnazială Puranii de Sus, unde toţi cei 14, respectiv 13 absolvenţi care au susţinut Evaluarea Naţională anul acesta au reuşit să obţină medii peste cinci.

Pe locul al treilea în ierarhia judeţeană, cu un procent de promovabilitate de 95,65%, s-a clasat Şcoala Gimnazială Izvoarele unde au susţinut Evaluarea Naţională 23 de elevi.

Poziţia a patra, cu un procent al mediilor peste cinci de 95,45%, este ocupată de Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede unde au absolvit 22 de elevi.

Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din muncipiul Alexandria ocupă locul cinci cu un procent de 94%, numărul absolvenţilor care au susţinut evaluarea la această şcoală fiind 101. Poziţia imediat următoare, cu promovabilitate de 93,62% este ocupată de Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” tot din Alexandria (94 de absolvenţi), iar pe locul şapte se clasează Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede cu un procent de promovabilitate de 93,58% (78 absolvenţi). Liceul “Marin Preda” din Turnu Măgurele unde anul acesta au fost 60 de absolvenţi de gimnaziu ocupă locul opt în ierarhia judeţeană cu un procent de promovabilitate de 93,33%.

Alte două unităţi de învăţământ din Teleorman au procente de promovabilitate de peste 90%. Este vorba despre şcolile din Drăgăneşti de Vede şi Mavrodin, cu 13, respectiv 18 absolvenţi.

La polul opus se află Şcoala Gimnazială Bujoreni (5 absolvenţi) şi Şcoala Gimnazială Răzmireşti (8 absolvenţi) unde procentul de promovabilitate a fost de 0%.

Alte 32 de şcoli gimnaziale din Teleorman au obţinut procente de promovabilitate mai mici de 50% la evaluarea naţională din acest an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.