Topirea bruscă a zăpezii a inundat o gospodărie la Drăgăneşti Vlaşca

După ce s-a confruntat cu câteva zile bune de ger năpraznic, viscol şi ninsori abundente, judeţul Teleorman se confruntă cu altă problemă, odată cu creşterea temperaturilor şi topirea bruscă a zăpezii: inundaţiile.

În localitatea Drăgăneşti Vlaşca o gospodărie a fost inundată, iar alte câteva sunt în pericol, pentru remedierea situaţiei fiind deja mobilizate echipajele de intervenţie.

Potrivit inspectorului şef al ISU Teleorman, la nivelul judeţului Teleorman au fost identificate în jur de 15 puncte critice, pe care autorităţile teleormănene le au în vedere.

“Am discutat deja cu preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cu reprezentanţii SGA Teleorman. Au fost stabilite punctele critice de la nivelul judeţului, bazându-ne atât pe prognozele pe care le avem, cât şi pe istoricul inundaţiilor la nivelul judeţului. Sunt în jur de 10-15 puncte critice, iar în momentul de faţă suntem în curs de gestionare a unei situaţii de inundaţii în localitatea Drăgăneşti Vlaşca. Nu este vorba despre o revărsare de râu, ci pur şi simplu despre topirea bruscă a zăpezi. În prezent avem o locuinţă inundată în localitatea Drăgăneşti Vlaşca”, a declarat inspectorul şef al ISU Teleorman, col. Marius Stancu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code