Economie

Toate spitalele publice vor fi controlate la capitolul curăţenie

Toate spitalele publice vor fi controlate de inspecţia sanitară, începând din 1 martie, la capitolul igienă şi curăţenie. În acest sens, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le solicită preşedinţilor de consilii judeţene să sprijine acţiunea dispusă de la nivel central, printr-o scrisoare deschisă adresată acestora, scrisoare care a ajuns şi la CJ Teleorman. Astfel, în solicitarea scrisă adresată preşedinţilor de consilii judeţene, Nicolăscu le spune şefilor de judeţ că “aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare şi efectuarea unor activităţi pentru care este nevoie în primul rând de respect pentru pacienţi. (…) Ministrul Sănătăţii consideră că, indiferent de situaţia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienţi, cadre medicale, cât şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât faţă de profesioniştii din sistem, cât şi faţă de pacienţi”, se arată într-un comunicat remis de MS, în care este prezentată integral şi scrisoarea trimisă preşedinţilor de consilii judeţene.

De altfel, în scrisoarea adresată acestora, Nicolăescu îi informează în legătură cu acţiunea de control ce va demara la 1 martie “cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor şi acţiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei, dezinsecţiei şi deratizării în spitale, precum şi pentru asigurarea, în cantităţi suficiente, a materialelor şi produselor destinate acestor activităţi”.

“În acest scop, vă propun şi, totodată, vă adresez rugămintea de susţine demersurile Ministerului Sănătăţii prin asigurarea colaborării dintre structura de specialitate a Consiliului Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ”, le cere Nicolăescu preşedinţilor de CJ. De menţionat că acţiunea se derulează în toate spitalele publice din România în perioada 01.03.2014 – 31.05.2014, urmând ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie.  (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.