Social

Titlul de cetăţean de onoare al municipiului Alexandria va fi acordat şi anul acesta

Monica DUMITRESCU

În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilelor Municipiului Alexandria la sfârşitul acestei săptămâni, va fi acordat, conform tradiţiei, şi titlul de cetăţean de onoare uneia sau mai multor personalităţi care au contribuit la prestigiul urbei prin activitatea lor. Cel puţin deocamdată nu a fost luată o decizie asupra numelor celor care vor primi distincţia anul acesta, conferirea titlului urmând să se realizeaze în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local al municipiului Alexandria programată pentru data de 30 august. Până atunci, primarul Victor Drăguşin a solicitat consilierilor locali să vină cu propuneri.

Conferirea titlului de cetăţean de onoare la Alexandria a fost cuprinsă în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilelor Muncipiului începând din anul 1996. Până acum 28 de personalităţi din diferite domenii au primit acest titlu. Elevi performanţi, sportivi, medici, profesori, oameni de afaceri, alexăndreni sau veniţi din alte localităţi, chiar şi din afara graniţelor ţării, care prin activitatea lor au contribuit la dezvoltarea şi prestigiul urbei, au primit de-a lungul anilor recunoaşterea autorităţilor locale.

Anul trecut, titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Alexandria a fost acordat pentru trei oameni de afaceri: Vasile Valeriu Velciu, managerul Electrotel SA, Nario Nakumara, preşedintele SC Koyo SA, şi Christopher Raymond Long, patronul SC Time International Trading SRL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.