Economie

Tinerii teleormăneni, printre câştigătorii concursului “Alege! Este dreptul tău”

Concursul “Alege! Este dreptul tău”, care se adresează elevilor cu vârsta cuprinsăîntre 7 şi 18 ani şi care are ca scop informarea copiilor şi tinerilor în calitatea lor de viitori consumatori şi-a desemnat câştigătorii.

Cu o tradiţie de 12 ani, acest concurs este organizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, anul acesta competiţia desfăşurându-se întabăra pentru tineret Delfin, din Năvodari, în perioada 23 – 27 iunie şi a reunit 88 de elevi, 12 profesori.

Concursul se desfăşoară la nivelul întregii ţări şi se adresează elevilor cu vârsta cuprinsăîntre 7 şi 18 ani, având ca scop informarea copiilor şi tinerilor în calitatea lor de viitori consumatori şi cum pot avea o atitudine activă pentru respectarea drepturilor lor. Ulterior etapelor desfăşurate la nivel judeţean, fiecare judeţ sau regiune a ţării participă, fie la probele individuale, fie la cele pe echipe, la etapa naţională.

Elevii parcurg trei probe constând în expoziţie de desene pentru copiii cu vârsta cuprinsăîntre 7 şi 14 ani, faza individuală (eseu şi test grilă) şi concurs pe echipe (studiu de caz, interpretare spot publicitar, realizare a unui poster) pentru copiii cu vârsta cuprinsăîntre 14 şi 18 ani.

De menţionat că, în urma deliberărilor, Locul I pe echipe a fost adjudecat de Regiunea Sud Muntenia care cuprinde judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.