Social

Tinerii din Alexandria îşi doresc un cinematograf şi mai multe locuri pentru socializare

IMG_4255Monica DUMITRESCU

32 de tineri alexăndreni care au împlinit în ultima lună 18 ani au fost invitaţi miercuri, 12 noiembrie, la primăria municipiului pentru a le fi înmânate diplome de cetăţean al urbei, conform unui proiect al municipalităţii iniţiat în urmă cu aproximativ cinci ani. Doar cinci dintre tinerii ajunşi recent la vârsta majoratului au răspuns invitaţiei primarului, însă discuţiile cu aceştia au confirmat încă o dată că la această vârstă cei mai mulţi îşi doresc mai multe locuri pentru petrecerea timpului liber. Primarul i-a asigurat că municipalitatea are mai multe proiecte în acest sens, unele dintre ele fiind aproape de finalizare. Printre acestea se numără cinematograful 3D amenajat în incinta Casei de Cultură Alexandria, la care lucrările se află într-un stadiu avansat, însă din cauza litigiului dintre municipalitate şi sindicate, aşa zise proprietare ale clădirii, finalizarea investiţiei a tot fost amânată. Primarul i-a asigurat pe tineri însă că nu va mai dura mult până când cinematograful cu pricina va fi funcţional în condiţiile în care în decembrie 2014 se va desfăşura faza finală în procesul cu sindicatele.

Mai mult decât atât, vor începe lucrările la centrul multifuncţional pentru tineret care va fi realizat pe vechiul amplasament al cinematografului Patria, care va avea mai multe spaţii pentru expoziţii, proiecţie, sală pentru spectacole, dar şi mai multe ateliere pentru tinerii cu aptitudine artistice.

Printre proiectele municipalităţii care privesc amenajarea unor locuri pentru petrecerea timpului liber se numără şi amenajarea Parcului Pădurea Vedea, lucrările fiind deja demarate, amenajarea unei faleze pe dig, piste de biciclete şi altele.

Primarul Victor Drăguşin a subliniat încă o dată eforturile pe care autorităţile le fac pentru ca tinerii să rămână în municipiu, sau să revină după terminarea studiilor universitare să profeseze în Alexandria.

“Oraşul oricum se schimbă şi m-aş bucura foarte mult ca voi să rămâneţi sau să vă întoarceţi aici după terminarea studiilor universitare. Şi nu uitaţi că Alexandria este centru universitar al Universităţii Valahia, o universitate de stat care ocupă locul 7 la nivel naţional ca şi performanţe. Fără doar şi poate Alexandria va fi un pol al dezvoltării judeţului. Mă bucur că v-am cunoscut, că pot să vă dau aceste certificate şi cred că sunteţi suficient de maturi ca să înţelegeţi rolul vostru în societate, în comunitate”, le-a spus primarul Victor Drăguşin, tinerilor participanţi la întâlnire. Acesta le-a atras atenţia tinerilor cu acest prilej că o dată cu împlinirea vârstei de 18 ani au căpătat un alt statut în faţa legii şi în faţa comunităţii, având nu doar mai multe drepturi, ci şi mai multe obligaţii.

La finalul întâlnirii, după înmânarea diplomelor de cetăţeni ai municipiului Alexandria, primarul a ciocnit cu tinerii o cupă de şampanie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.