Eveniment

Tinerii alexăndreni au luat o “pauză de teatru”

pauza1La finele săptămânii, mai exact, sâmbătă şi duminică, a avut loc a doua ediţie a festivalului Pauza de teatru, competiţie ce are loc între instituţiile de învăţământ de la nivel local, structurată pe trei categorii: ciclul primar (I-IV), ciclul gimnazial (V-VIII) şi liceal (IX-XII),

În cadrul proiectului „Pauza de teatru”, fiecare unitate de învăţământ din municipiul Alexandria va trebui să selecteze elevi, să formeze şi să pregătească câte o echipă pentru fiecare secţiune în parte a festivalului. Echipele formate au pregătit un spectacol şi vor fi consiliate de absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică. În competiţie au participat doar elevii care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ.

Durata unui spectacol pentru clasele I- IV şi V-VIII a fost de 10-15 minute, iar pentru clasele IX- XII de 15-25 de minute. Concursul propriu-zis a avut loc în zilele de 30 şi 31 mai în sala de festivităţi a Primăriei. Câştigătorii de la fiecare categorie au fost răsplătiţi cu premii. Pe lângă premiile oferite de municipalitate, care au cosntat în: locul III – seturi de cărţi adecvate fiecărei vârste, locul II – participarea la o piesă de teatru, la fel, adecvată vârstei, locul I – o excursie la munte, a existat şi un premiu special al Asociaţiei T.E.T.A. care a constat în posibilitatea ca respectiva trupă să susţină un spectacol în cadrul festivalului Ideo Ideis. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.