Politic

Tineri prădători politici – A avut Adrian Gâdea ghinion sau şansa vieţii?

A fost ghinionul sau şansa vieţii lui Adrian Gâdea faptul că îi urmează paşii lui Liviu Dragnea atât în ceea ce înseamnă scena politică teleormăneană, cât şi în funcţia administrativă, de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman? Probabil că mulţi văd un noroc în ascensiunea fulminantă pe care un tânăr aspirant la viaţa de politician a avut-o în ultimii ani. Cvasi-necunoscut, chiar dacă a ocupat funcţia de lider al Tineretului Social Democrat din 2006 până în 2010, Gâdea a avut parte de locuri de muncă care îi asigurau liniştea şi din care nu deranja pe nimeni. A trecut pe la Casa Judeţeană de Pensii, ca director adjunct, apoi a gestionat Căminul de bătrâni de la Furculeşti. Şi, probabil, că şi-a făcut bine treaba, din moment ce dinspre aceste instituţii nu s-a auzit nici un ecou deranjant la adresa sa. A venit apoi momentul ca Liviu Dragnea să ia decizia de a candida la alegerile parlamentare, după ce câştigase şefia Consiliului Judeţean cu un scor zdrobitor la alegerile locale din 2012. Şi, pentru că teleormănenii au hotărât că e mai bine ca Dragnea să îi reprezinte din capitală, înlocuitor a fost desemnat Adrian Ionuţ Gâdea, dar nu ca primă alegere – iniţial fusese preferat nimeni altul decât Valentin Boboc. Din oarece motive, acesta a refuzat. Ca atare, a candidat Gâdea, iar rezultatul votului a fost halucinant: 81% dintre alegători au ales ca acesta să ocupe fotoliul de preşedinte al CJT. E adevărat că sigla sub care a fost înscris numele acestuia pe buletinul de vot a fost aceea a Uniunii Social Liberale, care era pe un val de dimensiunile unui tsunami la vremea respectivă, fiind justificate glumele care circulau imediat după alegeri – “şi o maimuţă dacă ar fi candidat, sigur ar fi câştigat”. Astfel că, sub umbrela politică a USL sau în umbra lui Liviu Dragnea, Adrian Ionuţ Gâdea a ajuns să ocupe cea mai importantă funcţie administrativă a judeţului Teleorman. Ăsta, într-adevăr, poate fi numit un noroc, chiar dacă unul al conjuncturilor favorabile. Se pare chiar că funcţia respectivă nu a fost o pălărie prea mare pentru tânărul politician, oamenii din jurul său spunând că gestionează destul de bine banii judeţului, respectiv, investiţiile şi alte tipuri de activităţi prevăzute în fişa postului.

Unde începe ghinionul lui Gâdea? În primul rând, în faptul că nu se ştie dacă vreodată va putea schimba percepţia publică, conform căreia este omul lui Dragnea. Chiar dacă pune accent pe diplomaţie, transparenţă, comunicare şi o oarecare, doză de sinceritate în acţiunile sale publice, la gradul de abilitate politică al mentorului său e mai greu să ajungă. Şi atunci, îi va fi poate dificil să-i ţină în frâu, cu mână forte, chiar pe cei din propria ogradă pesedistă care încă mai vociferează la adresa sa, mizând tocmai pe faptul că nu e încă suficient de copt. Dacă, pentru viitorul an electoral, Gâdea şi-a propus drept ţintă păstrarea actualului fotoliu, ar fi bine să deschidă ochii la acţiunile şi vorbele celor din juru-i, pentru că, uneori, mai bine decât apropiaţii nu te sapă nimeni. (A. Neagu)

One Comment

  1. observator

    E limpede ca „buna ziua” si verificata din totdeauna! Cand dispare cel care te-a propulsat mai devreme sau mai tarziu dispari si tu.Nu conteaza ca ai rasturnat munti, ca nu are ce sa ti se impute,nu, la propulsare ai fost omul celui care te-a ajutat si normal in mintea cretinilor trebuie sa pleci si tu!Este o mentalitate a romanului,orgolios razbunator=prost,mai ales in zona de sud a tarii,cu preponderenta in Teleorman!Trist dar adevarat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.