Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“Tineri fermieri” din Teleorman, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au trimis în judecată, în stare de libertate, trei teleormăneni într-un dosar ce vizează obţinerea frauduloasă de finanţări din fonduri ale Uniunii Europene, prejudiciul total fiind estimat la peste 530.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Cei trei sunt acuzaţi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Astfel, potrivit rechizitoriului procurorilor, “în luna iunie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, cei trei inculpaţi au folosit, în relaţia cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condiţiile minime de eligibilitate, printre care şi acelea de a fi membri ai unei familii de fermier şi să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puţin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploataţii agricole”.

Procurorii DNA susţin că, astfel, cei trei au obţinut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 536.340 lei (câte 177.780 lei fiecare), sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor trei inculpaţi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză, se mai arată în comunicatul DNA. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code