Eveniment

Țigări de contrabandă capturate în urma unor percheziții în Teleorman și Argeș

Peste 800.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate, de oamenii legii, în urma unor percheziții efectuate în Teleorman și Argeș, transmite Poliția Română. Din informațiile făcute publice, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu circa 500.000 de lei, prin activitatea infracțională.

Potrivit sursei citate, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, în perioada 8 – 14 octombrie, o acțiune care a avut ca scop administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, în care sunt cercetate 12 persoane, pentru contrabandă.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în cursul lunii octombrie, doi bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu țigări de contrabandă, care urmau să fie vândute persoanelor ce se ocupau cu distribuirea unor astfel de țigări în județele Teleorman și Argeș.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, imediat după ce ar fi intrat în posesia țigărilor de contrabandă achiziționate de la persoanele care se aprovizionaseră cu țigarete.

În cauză, au fost continuate cercetările și au fost efectuate nouă percheziții domiciliare, în județele Teleorman și Argeș, reușindu-se descoperirea și ridicarea a 810.000 de țigarete provenite din contrabandă, precum și a altor mijloace de probă.

Totodată, în urma acțiunilor, au fost puse în executare șapte mandate de aducere față de persoanele cercetate pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, dispunându-se măsura preventivă a reținerii față de patru.

Ulterior, față de trei dintre acestea a fost dispusă arestarea preventivă, iar față de a patra a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Pentru documentarea activității infracționale, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul  I.P.J. Teleorman – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 5 Poliție Rurală Pielești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.