Social

Teste de antrenament pentru elevii din clasele terminale, în vederea pregătirii examenelor naționale

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat teste de antrenament și bareme de evaluare și de notare – Bacalaureat 2020 și Evaluare Națională 2020, transmite Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Pe site-ul instituției, elevii din ani teminali, pe care îi așteaptă examene importante la finalul acestui an școlar, găsesc și adresa de internet unde pot găsi testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, respectiv https://rocnee.eu/testeantrenament .

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pun la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii examenului de Bacalaureat 2020 național și a Evaluării Naționale. Acestea sunt grupate în seturi, atât pentru elevii clasei a VIII-a, cât și pentru cei care termină, anul acesta, ciclul liceal.

“Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv a Examenului de bacalaureat național. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim ca în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare”, transmit reprezentanții ministerului.

Elevilor li se recomandă să rezolve testele în zile diferite, în condiții apropiate celor de examen (timp, modalitate de redactare, fără să consulte surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusive autoevaluări.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.