Economie

Termen prelungit la depunerea cererilor pentru achiziţionarea tancurilor de răcire

Ministerul Agriculturii vine cu veşti bune pentru agricultori. Reprezentanţii instituţiei au anunţat prelungirea până pe 15 mai a termenului în care se pot depune cereri pentru obţinerea subvenţiilor necesare achiziţiei tancurilor de răcire, după ce la finele anului declanşaseră o sesiune de nici 30 de zile.

Astfel, în şedinţa de Guvern din data 5 februarie, a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia

Hotărârea adoptată de Guvern prelungeşte ajutoarele de minimis acordate fermierilor şi stabileşte o nouă perioadă de depunere a cererilor, respectiv intervalul 10 februarie – 15 aprilie 2014 şi reglementează perioada de depunere a documentelor prevăzute în HG nr.859/2013, respectiv 20 ianuarie – 15 mai 2014. În baza cererilor, care trebuie depuse la sediul APIA, asociaţiile vor putea primi un ajutor de minimis în valoare de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de tancuri pentru răcirea laptelui, cu o capacitate de maxim 1.000 de litri. Beneficiarii acestui ajutor de minimis pot fi crescătorii de vaci care deţin până la cinci vaci de lapte şi sunt organizaţi într-o singură formă asociativă la nivel de comună, respectiv în asociaţii ale crescătorilor de animale cu minim trei membri înscrişi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.