Economie

Terma Serv – la un pas de faliment

terma servDupă zece ani de activitate, SC Terma Serv SRL, societatea care se ocupă încă de furnizarea energiei termice în Alexandria, la un moment dat şi de furnizarea apei calde în regim centralizat, când încă alexăndrenii ştiau ce înseamnă apa caldă la robinet, se pare va fi deconectată de la aparatele care o ţin în viaţă, întrucât, cu doar puţin peste 1.000 de abonaţi supravieţiurea este imposibilă.

Terma Serv are şi datorii acumulate de-a lungul celor zece ani, datorii de recuperat de la populaţie şi datorii către terţi, restanţe de ordinul miliardelor de lei vechi, vreo 40, la care se adaugă şi sumele restante de la bugetul de stat, acestea ducând uşor, uşor societatea spre faliment. Ţinută artificial în viaţă, se pare că a venit vremea când societatea trebuie să capituleze, luna mai fiind decisivă, după cum preciza la un moment dat edilul Alexandriei, Victor Drăguşin, care anunţa, prin martie, că în luna mai soarta Terma Serv va fi decisă. Astfel, decizia va fi “fie să dispară societatea, fie să furnizeze pentru acele familii care nu au venituri”, spunea Victor Drăguşin luna trecută. Cu toate acestea, desfiinţarea Terma Serv este o decizie dificilă pentru autorităţile locale, chair dacă puţine, sunt încă peste 1.000 de familii care depind de aceasta care nu-şi permit să încălzească locuinţele pe cont propriu.

Anticipat datei limită la care se va hotărî dacă societăţii Terma Serv i se va da o altă şansă sau va fi desfiinţată, municipalitatea caută cea mai bună soluţie pentru alexăndreni, conducerea municipiului având în plan înfiinţarea unei alte societăţi care să se ocupe printre altele şi de furnizarea agentului termic în oraş pentru acei alexăndreni care depind încă de sistemul centralizat şi care nu pot fi lăsaţi în ger la iarnă. În aces sens, pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de consiliu local se află un proiect de hotărâre cu privire la asocierea municipiului Alexandria, prin Consiliul local Alexandria cu SC Pieţe şi Târguri Alexandria în vederea constituirii unei societăţi cu răspundere limitată numită Termic Calor Serv, care s-ar putea ocupa de căldura din apartamentele alexăndrenilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.