Economie

Terenul şi clădirile S.C. Koyo, disputate din nou în instanţă între Alexandria şi Nanov – Victor Drăguşin: “Nu mi se pare morală această acţiune permisă de legi eronate”

dragusinCarmen Dumitrescu

De mai mulţi ani are loc o dispută în instanţă între primăriile Nanov şi Alexandria cu privire la terenul şi clădirile societăţii Rulmentul. Deşi, într-o primă fază, instanţa a dat câştig de cauză municipalităţii alexăndrene, se pare că situaţia a ajuns din nou sub lupa judecătorilor, motiv pentru care primarul Victor Drăguşin a considerat că e bine să atragă atenţia atât instituţiilor abilitate, cât şi alexăndrenilor, că soluţionarea cazului în defavoarea Alexandriei ar avea efecte dintre cele mai grave. Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul alexăndrean s-a exprimat foarte clar în acest sens, suţinând că dorinţa comunei Nanov de a prelua acel teritoriu este, pe de o parte, nesusţinută legal şi, pe de altă parte, profund imorală faţă de alexăndreni. El şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la subiect şi a precizat că a început deja toate demersurile legale în sensul soluţionării problemei: “Fac un apel către toate instituţiile care au, într-un fel direct sau indirect, de a face cu subiectul stabilirii teritoriului administrativ dintre municipiul Alexandria şi comuna Nanov. De foarte mulţi ani, Primăria comunei Nanov a încercat în instanţă să preia terenul şi clădirile care aparţin societăţii Koyo şi să le transfere de la municipiul Alexandria la comuna Koyo. Sigur, în opinia mea, sunt şi persoane direct interesate şi considerate de mine răuvoitoare care au susţinut acest demers. Vreau să atrag atenţia în mod public tuturor instituţiilor şi reprezentanţilor acestora care au atribuţii în a studia această problemă să fie extrem de atenţi, pentru că fabrica Rulmentul a fost înfiinţată prin decret prezidenţial, prin exproprierea unor suprafeţe din teritoriul administrativ al muncipiului Alexandria. Pentru că pentru această fabrică a fost construit un cartier, cartierul Peco, pentru că această fabrică a dat căldură ani buni la jumătate de municipiu, pentru că această fabrică este racordată la sistemul de canalizare şi energie al municipiului şi nu mi se pare morală această acţiune permisă de legi greşite, eronate. Deci îi rog încă o dată să fie  extrem de atenţi pentru că eu consider că efectele vor fi destul de rele, în cazul în care instanţa ar hotărî transferul acestei suprafeţe de teren dinspre Alexandria spre comuna Nanov şi efectele ar fi extrem de rele pentru alexăndreni”.

Mai mult, primarul alexăndrean a semnalat şi faptul că e uşor de înţeles motivaţia comunei Nanov în sensul continuării acestei acţiuni în instanţă, dar pentru alexăndreni măsura ar fi gravă şi ar avea efecte economice serioase şi pe termen lung: “Mi se pare că ar fi o decizie imorală şi din alt punct de vedere. Comuna Nanov doreşte să trăiască din impozitele, taxele şi impozitele pe salarii de la Koyo, în timp ce municipalitatea alexăndreană va trebui să asigure în continuare utilităţi, locuinţele  salariaţilor acestei fabrici, pentru a le genera tot confortul, iar ei să beneficieze de impozite. De aceea, vă informez că am început demersurile şi am transmis atât la Parlament, cât şi la Guvern şi la Preşedenţie să ia act de eroarea legislativă, constând în aceea că împărţirea administrativ-teritorială a României a fost făcută printr-o lege, o lege care este încă în vigoare şi nu poate fi modificată decât tot printr-o lege. Nu se poate ca teritoriul administrativ să fie modificat prin hotărâri judecătoreşti. O lege se modifică doar printr-o lege şi îmi doresc ca Guvernul Românbiei să rezolve cât mai repede această carenţă administrativă”.

One Comment

  1. D-le Primar, aveti dreptate din punctul de vedere al interesului urbei dar asa cum spuneti dvs.exista o lege si folosind sintagma unde este lege nu-i tocmeala,nu aveti decat sa modificati legea cu cele 72 de procente ce le aveti in parlament si sa va rezolvati prblemele!Deocamdata nanovenii se folosesc de legea in vigoare asa cum au procedat si cu terenurile de pa la cabanele alea de pe la Izvorul rece(IAA,IPTE si celelalte). Mi se pare normal nu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.