Politic

UPDATE Tentativă de dizidenţă în PDL Teleorman

DSCF1005DSCF1010Se pare că reforma în vechiul PDL este departe de a fi finalizată, iar cei care credeau că debarcarea lui Niţulescu din fruntea organizaţiei de Teleorman este soluţia, mai au de aşteptat.

Potrivit zvonurilor care circulă prin urbe, sunt câţiva nemultumiţi de numirea de la centru a primarului de la Suhaia în funcţia de preşedinte interimar al PDL Teleorman.

Totodată, se pare că azi, joi, 12 februarie, mai mulţi membri ai BPJ, în frunte cu preşedintele PDL Alexandria, Florin Titirişcă, şi preşedintele PDL Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea, vor lua pulsul organizaţiei PDL Teleorman la un prânz neoficial. Invitaţii se pare că au primit toţi preşedinţii de organizaţii locale ale PDL, iar scopul informal al reuniunii este acela de a se afla câţi dintre pedelişti aprobă şi câţi nu decizia de a fi conduşi de primarul de la Suhaia, chiar dacă iniţiatorii întâlnirii sunt perfect conştienţi că nu mai se poate schimba nimic şi că decizia Bucureştiului trebuie acceptată.

Cristi Barbu, proaspătul preşedinte PDL, a aflat de întâlnirea programată de colegii din BPJ, însă nu a fost invitat. De asemenea, de la întâlnire se pare că vor lipsi şi prim-vicepreşedinţii Tiberiu Neamu, Lucian Militaru, Cătălin Burcescu şi Eugen Jianu.

Contactat telefonic, prim-vicepreşedintele PDL Teleorman, Lucian Militaru, a declarat că discuţii vor avea loc în cadrul şedinţei BPJ, programată să aibă loc în jurul orei 17.00, nimic însă despre întâlnirea de la prânz.

Totodată, acesta a precizat că noua echipă PDL, împuternicită de la Centru, va lua deciziile cu „mai mult pragmatism decât până acum”.

„Apelul pe care îl fac colegilor din fostul PDL este să se alăture echipei proaspăt formate. Mai puţin contează numele, important e ca lucrurile să funcţioneze”, a mai spus deputatul Militaru.

În concluzie, organizatorii întâlnirii, la care nu ştim cine şi câţi vor participa, deocamdată, mai speră probabil într-o minune. Dar, până una-alta, asistăm la o mică “lovitură de palat”, care, că iese ori nu, poate face doar rău partidului. În plus, iniţiatorii întâlnirii, fără să-şi dea seama, se contestă pe ei înşişi. Că doar fac parte din BPJ-ul pe care nu-l agreează.

În final, ne întrebăm de ce iniţiatorii nu au avut răbdare până la orele 17.00, când este programată şedinţa BPJ, şi atunci puteau pune pe masă toate problemele şi chiar să le lămurească. Deoarece, pentru a se găsi o soluţie în disputa între două părţi (a nu se înţelege grupări) este nevoie de prezenţa ambelor părţi?

UPDATE

DSCF1003DSCF1008

Printre cei care au bifat prezenţa au fost preşedintele PDL Alexandria Florin Titirişcă, preşedintele PDL Turnu Măgurele Claudiu Crăcea, fostul deputat Constantin Amarie, mai mulţi primari democrat-liberali, consilierul judeţean Mihaela Burghiu, dar şi fostul co-preşedinte PNL Teleorman, Teodor Niţulescu.

Supărarea mare în partea democrat-liberală a marelui PNL este, se pare, numirea unui nou co-preşedinte şi formarea unui nou BPJ, în condiţiile în care nu existau, potrivit unora dintre membrii fostului PDL, motive întemeiate care să ducă la o astfel de schimbare la conducerea organizaţiei. Mai mult, numirea s-ar fi făcut de la Centru, fără să fie cerută vreo părere din teritoriu.

Potrivit unor surse din tabăra democrat-liberală, mulţi dintre membrii noului BPJ nici măcar nu ştiu că au fost cooptaţi în echipa proaspăt încropită de edilul de la Suhaia. Şi, dacă la prima vedere pare incredibil, Florian Grosu, primarul democrat-liberal al comunei Nanov, a spus că nu ştie să aibă vreo funcţie în noul BPJ, deşi este chiar vicepreşedinte în echipa lui Cristi Barbu.

DSCF1011DSCF1007

Claudiu Crăcea, vicepreşedinte în noul BPJ, vizibil nemulţumit de decizia de la centru, a declarat: „În primul rând, nu este statutar, întrucât PDL şi PNL nu mai existau în momentul în care s-a emis documentul, respectiv pe 4 ianuarie. Apoi, organizaţia din Teleorman nu se regăseşte printre organizaţiile care au obţinut rezultate slabe în alegeri pentru a fi nevoie de astfel de măsuri. Şi, să facem reformă! Dar cu cine? Cu cine îl înlocuim pe Niţulescu?”.

 

Comitetul Executiv Judeţean al PDL Teleorman, impus tot de la Centru

 

În timp ce o parte dintre pedeliştii teleormăneni încercau în cursul după-amiezei de joi, 12 februarie 2015, să facă valuri în ceea ce priveşte impunerea de la Bucureşti a lui Cristi Barbu drept preşedinte interimar al PDL Teleorman, iată că şi lista membrilor de partid care vor fi prezenţi în Comitetul Executiv Judeţean ce va reprezenta fostul Partid Democrat în cadrul CEx Judeţean al noului PNL, a fost stabilită tot de la Centru şi comunicată în judeţ. Interesant este faptul că, la fel ca şi în cazul Biroului Permanent Judeţean, o parte dintre “recalcitranţii” de joi se regăsesc şi în interiorul Comitetului Executiv. Rămâne de văzut dacă şi în această situaţie vor începe să se conteste singuri. Iată lista celor care fac parte din CEx Judeţean PDL Teleorman: Barbu Costel, Neamu Tiberiu, Burcescu Cătălin, Stoicovici Gabriel, Ţole Marian, Titirişcă Florin, Drăgan Constantin, Bulumac Gabriel şi Militaru Lucian.

 

One Comment

 1. O PORCARIE INIMAINABILA IN DOMENIUL POLITIC NICI CA SE PUTEA
  PRODUCE,,,,,parca am fi marionete si le tragi de sfoara,,,,,,
  Cei care au gandit schimbarea unei conduceri alese de colegii
  de parid,democratic,,,,,,,AFARAAAAAAAAAAAAAAA ! din ROMANIA,,,,
  Imediat BPJ -ul legal ales sa convoace CCJ-ul,atatia cati mai
  sunt si sa discutam aceasta masura de „”forta majora”” pe care
  eu ca MEMBRU FONDATOR,,,,,,,NU O ACCEPT !,,,,,,astept colegii sa
  dispuna,,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.