Social

Temperaturile ridicate impun activarea măsurilor de prevenire a efectelor caniculei – În Alexandria au fost amplasate 3 puncte de prim-ajutor

Ca urmare a instalării caniculei la nivelul judeţului Teleorman şi în conformitate cu solicitările MS, în judeţ au fost dispuse o serie de măsuri pentru prevenirea efectelor negative ale caniculei.

În conformitate cu Planul de măsuri ce se impune în astfel de situaţii, pe raza judeţului Teleorman au fost amplasate puncte de prim-ajutor, situate în municipiul Alexandria, Turnu Măgurele, în Roşiorii de Vede, Zimnicea şi în Videle. La Alexandria, municipalitatea a organizat şi dotat, pentru populaţie, trei puncte de de intervenţie şi prim ajutor în caz de caniculă. Acestea funcţionează unul în incinta Primăriei, un al doilea este amplasat în Piaţa Centrală, iar cel de al treilea punct de prim ajutor este situat în Piaţa Peco. De menţionat că toate cele trei puncte dispun de personal medical calificat, în caz de urgenţă medicală, în vederea acordării primului ajutor medical.

De altfel, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, împreună cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Teleorman şi Crucea Roşie, au luat măsuri de prevenire a efectelor caniculei la nivel judeţean prin instalarea de corturi în care se distribuie apă potabilă şi în care asistenţii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman sunt pregătiţi în orice moment pentru a acorda primul ajutor cetăţenilor afectaţi de către caniculă. Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a informat autorităţile locale din judeţ să reactiveze punctele de prim ajutor, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în perioada caniculară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.