Social

Temperaturi ridicate, semnal de alarmă pentru persoanele cu boli cronice

Temperaturile din ultimele zile au fost destul de ridicate penrtu multe persoane, care au avut de suferit de pe urma acestora, cele mai multe persoane care au apelat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman fiind diagnosticate cu afecţiuni cronice.

Chiar dacă nu putem vorbi la propriu de caniculă, aerul sufocant şi alternările temperaturilor de 30 de grade cu episoade de ploi şi vijelii au creat reale probleme de sănătate. Potrivit medicilor de la Ambulanţă, în timpul verii, modificările climatice pot solicita, uneori peste limitele obişnuite, atât aparatul cardiovascular, cât şi aparatul respirator.

Temperatura ridicată şi umiditatea crescută a aerului afectează, în principal, vârstnicii cu boli cronice, dar şi copiii. Este important ca bolnavii cronici să evite în mod deosebit ieşirea în oraş, în intervalul 11.00-17.00 şi să nu uite să îşi continue tratamentele dacă sunt în tratament pentru boli cronice, pentru că decompensările sunt mai frecvente în această perioadă. De asemenea, bătrânii sunt sfătuiţi să consume multă apă, pentru a evita astfel de modificări. În acelaşi pericol sunt sugarii, copiii mici şi persoanele care lucrează în căldură.

Ca în fiecare an, medicii le recomandă tuturor teleormănenilor să evite ieşirile din casă în intervalul menţionat anterior, iar dacă este absolut necesar, să circule pe la umbră, să se îmbrace lejer, cu haine subţiri, deschise la culoare şi să îşi protejeze capul cu pălării. Şi alimentaţia trebuie să fie mult mai uşoară în această perioadă, multe fructe şi legume, iar băuturile carbogazoase şi alcoolul nu ar trebui consumate deloc. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.