Social

Teleormanul, în vizorul Ministerului Educaţiei din cauza rezultatelor slabe la Bacalaureat

Monica DUMITESCU

Rezultatele sub media pe ţară la examenele naţionale vor fi analizate punctual până cel târziu la începutul lunii octombrie, a anunţat săptămâna trecută ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Teleormanul a ocupat anul acesta locul al treilea din coada ierarhiei naţionale cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de doar 45,27%, cu peste 15 procente sub media naţională. Partea bună este că anul acesta promovabilitatea la Bacalaureat în Teleorman a crescut cu aproximativ 9 procente în comparaţie cu anul trecut. Anul acesta, promovabilitatea pe ţară la bacalaureat a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, în creştere faţă de anul trecut când rata de promovare a fost de 56,44%. Cele mai ridicate ponderi de promovare s-au înregistrat în judeţele Brăila (78,60), Cluj (75,55) şi Iaşi (74,75). Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare sunt Ilfov (29,30%), Giurgiu (38,79%) şi Teleorman (45,27%).

Ministrul Educaţiei a declarat că în lunile următoare, până în septembrie-octombrie, vor fi discuţii individuale pentru fiecare dintre judeţe, atât pe rezultatele de la bacalaureat, cât şi pe cele de la evaluarea naţională, acolo unde au fost rezultate sub medie.

Spre deosebire de rezultatele obţinute de teleormăneni la Bacalaureat, anul acesta rezultatele elevilor teleormăneni la Evaluarea Naţională au întrecut aşteptările. Din totalul de 2923 absolvenţi de gimnaziu care au participat la ambele probe ale Evaluării Naţionale anul acesta în Teleorman, 2058 au obţinut medii peste 5, în procente aceasta însemnând 70,41%. Cu acest rezultat, Teleormanul a ocupat locul 19 în ierarhia naţională, chiar dacă procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională în Teleorman a fost şi anul acesta sub media naţională înregistrată. Comparativ cu anul 2013 însă, rezultatele de anul acesta la Evaluarea Naţională sunt însă puţin mai slabe, anul trecut procentul de promovabilitate în Teleorman fiind de 71,79%, înainte de contestaţii.

One Comment

  1. DAR ANUL ASTA AU FOST MAI MULTI ABSENTI….
    SUBIECTE LA MATE DE TOATA JENA…..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.