Eveniment

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în cazul profanării de morminte

Vineri seara, poliţiştii teleormăneni au reţinut trei bărbaţi din comuna Plosca pentru profanare şi furt din morminte. Bărbaţii, cu vârsta de 24, 27 şi respectiv 28 de ani, au domiciliul în comuna Plosca şi au fost reţinuţi pentru devastarea şi furturile din doar două localităţi teleormănene din cele 7 în care au avut loc astfel de infracţiuni.

Astfel, aceştia, în urma anchetei poliţistilor, ar fi vinovaţi de profanarea şi furturile din 6 morminte din comuna Dragăneşti de Vede şi de alte 3 din comuna Scrioaştea. Cei trei, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii teleormăneni, se fac vinovaţi de profanare de morminte şi furt, aceştia sustrăgând diferite bunuri, bani şi bijuterii, din cavourile morţilor. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi pezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Teleormanul, în epoca jafurilor  – 15 morminte, profanate în ultimele săptămâni 

Este revoltător ce se întâmplă în mai multe comune din judeţul Teleorman. De vreo două săptămâni, oamenii se tem să-şi mai îngroape morţii în morminte bine aranjate, asta după ce 15 morminte, după cum spun poliţiştii teleormăneni, sau câteva zeci, după cum susţin oamenii, au fost devastate de jefuitori. Sătenii povestesc speriaţi că hoţii, fără pic de frică, nici de autorităţi, dar nici de Dumnezeu, au smuls chiar şi dinţii din gura morţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, numărul mormintelor profanate nu este deloc cel despre care vorbesc oamenii, fiind de fapt vorba de 15 morminte care au fost profanate, în 7 localităţi, respectiv Orbeasca, Plosca, Scrioaştea, Ţigăneşti, Furculeşti, Drăgăneşti de Vede şi oraşul Videle. Totodată, aceasta ne-a precizat că două dintre acestea au fost şi jefuite, din ele fiind sustrase sume de bani şi bijuterii, în celelalte cazuri fiind vorba doar de distrugere. De altfel, anchetatorii au stabilit şi un cerc de suspecţi, în cauză fiind urmate procedurile legale ale anchetei şi, de asemenea, s-a dispus constituirea unor echipe de lucru, la care să participe şi preotul din localităţile respective, în vederea identificării şi altor morminte distruse. Din fericire, se pare că nici un alt loc de veci nu ar mai fi fost călcat de profanatori.

Oamenii însă susţin cu totul altceva şi povestesc cum mormintele din aceste localităţi au fost răscolite cu totul, osemintele fiind azvârlite la întâmplare, iar jefuitorii au smuls inele de aur de pe degetele morţilor, au căutat bani şi bijuterii şi chiar au extras dinţii de aur din gura unui cadavru. Şi la Orbeasca, o tânără de circa 20 de ani, care a decedat într-un teribil accident de maşină, a fost dezgropată de profanatori. Aceştia, gândind că fata a murit tânără, părinţii i-ar fi pus ceva bani şi bijuterii în coşciug, au răscolit mormântul. Cert este că, de la începutul anului, în Teleorman se întâmplă numai nenorociri. De la deja celebrele jafuri la magazinele din Alexandria, atacuri cărora nimeni nu le-a dat de cap până acum, până la dezgroparea morţilor după “comori”. Teleormănenilor ori le-a ajuns cuţitul la os din cauza sărăciei, ori infracţionalitatea este în creştere, având în vederea că fie la sat, fie la oraş, infractorii au băgat spaima în oameni. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.