Eveniment

Teleormănenii se pot debarasa, gratuit, de echipamentele electrice și electronice mari

Teleormănenii care vor să scape de echipamentele electrice și electrocasnice mari o pot face, gratuit, odată cu reluarea serviciilor de colectare a deșeurilor electrice mari și voluminoase de la domiciliu sau sedii de firme și instituții. Anunțul a fost făcut de Asociația RoRec, iar începând cu data de 16 mai serviciul este din nou activ în toate județele României. Astfel, toți cei care au adunat, în lunile de izolare, deșeuri de care doresc să se debaraseze o pot face, gratuit.

Cetățenii care au de predat deșeuri electrice pot suna, de luni până vineri, între orele 9-17, la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.colecteaza.ro

Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și on-line, pe colecteaza.ro Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

Conform datelor furnizate, echipele operatorilor locali parteneri îi vor suna pe cei care vor să scape de echipamentele vechi în cel mult trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi.

Statisticile arată că numai 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate necorespunzător.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.