Teleormănenii îşi pot cumpăra vechime în muncă până la finalul anului viitor

Cumpărarea de vechime în muncă a fost prelungită cu un an, după ce Proiectul de lege care prevedea prelungirea termenului în care poate fi platită retroactiv contribuţia de pensii a fost aprobat de plenul Camerei Deputaţilor miercuri, 8 noiembrie.

Astfel, până la 31 decembrie 2018, persoanele care n-au ajuns la vârsta de pensionare şi care au perioade în care nu au fost asigurate în sistemul de pensii pot să-şi plătească retroactiv contribuţia la fondul de pensii, pentru o perioadă de cel mult cinci ani.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz şi legea urmează să fie trimisă la preşedinte pentru promulgare, iar astfel persoanele care vor să cumpere vechime în muncă vor putea încheia contracte de asigurare cu casele teritoriale de pensii până la sfârşitul anului viitor.

Legislaţia în vigoare permite ca plata să fie făcută integral, într-o singură tranşă, sau în tranşe lunare, iar în ceea ce priveşte modalitatea de plată, poate fi efectuată în numerar, la casieria casei teritoriale de pensii, ori prin orice alte mijloace prevazute de lege, în contul deschis la Trezoreria Statului.

La nivelul judeţului Teleorman, potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii, aproximativ 500 de persoane au încheiat contracte pentru plata retroactivă a contribuţiei la fondul de pensii. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Nicky Sics says:

    si grade de armata, si locuri la minsuiter nu si pot cumpara, va rog eu sa mi spuneti, ca vreau sa devin ministru, cu cine iau legatura?

  2. Petra Simion says:

    Pentru ce le trebuie vechime daca nu le ajuta lapensie?Am primit decizia de pensie cu o vechime de 37 ani 3 luni și 16 zile și am o pensie de 631 romi.

Leave a Comment

*

code