Eveniment

Teleormănenii au mâncat şi băut de Paşte până au ajuns la spital – Aproape 340 de persoane au chemat salvarea în primele două zile de Paşte

Peste 460 de solicitări au fost înregistrate, în perioada Sărbătorilor de Paşte la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Teleorman, câteva zeci dintre acestea vizând cazuri de dureri abdominale cauzate de alimentaţie.

Potrivit SJA Teleorman, prima zi de Paşte, dar şi în a doua zi, teleormănenii s-au resimţit în urma abuzurilor alimentare şi numai luni, peste 250 de teleormăneni au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor, unii dintre ei dacă nu din cauza exceselor alimentare, din cauza bătăilor primite, în urma cărora s-au ales cu diferite leziuni sau traumatisme.

Per total, în intervalul 19 – 22 aprilie, au fost înregistrate 460 solicitări de intervenţie a ambulanţei, 63 dintre acestea fiind pentru dureri abdominale cauzate de alimentaţie, aproape 100 de solicitări pentru probleme cardiace, respectiv dificultăţi de respiraţie, 58 de cazuri, circa 35 de persoane au suferit accidente vasculare cerebrale, iar şase persoane pentru agitaţie cauzată de consumul de alcool, adică au fost în stare avansată de ebrietate până la limita unei intoxicaţii sau come alcoolice, în timp ce peste 20 de persoane au ajuns la spital din cauza bătăilor primite.

Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al SJA Teleorman, ne-a precizat că, în această perioadă, echipajele au fost solicitate la maxim, iar numărul de solicitări în prima zi de Paşte a fost de 170, în cea de a doua zi, acesta fiind un pic mai mic, respectiv 167 de teleormăneni au chemat ambulanţa. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.