Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Teleorman, în topul judeţelor în care se construiesc cele mai puţine case

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS), numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe în mediul urban a scăzut în primele nouă luni ale anului 2017 însă, pe de altă parte, se constată o creştere a locuinţelor construite în mediul rural.

Conform sursei citate, în primele nouă luni din 2017, aproape 40.000 de locuinţe au fost finalizate la nivel naţional, din care 1.288 din fonduri publice.

Cele mai multe locuinţe au fost construite în judeţele Ilfov şi Cluj, care se află pe primul loc, cu 11,3% din totalul locuinţelor terminat, acestea fiind urmate de judeţele Timiş cu 7,5% şi Constanţa cu 7,4%.

Pe de altă parte, sunt judeţe în care în primele trei trimestre din acest an nu au fost construite nici măcar 100 de locuinţe, printre acestea Covasna, Caraş-Severin şi Teleorman, potrivit datelor INS.

Astfel, în judeţul Covasna au fost finalizate doar 82 de locuinţe, toate din fonduri private, în judeţul Caraş-Severin numărul locuinelor finalizate este de 88, din care doar una a fost construită din fonduri publice, în timp ce în judeţul Teleorman numai 99 de locuinţe au fost terminate în primele nouă luni din acest an, iar din acestea 24 sunt locuinţe sociale, investiţii realizate din fonduri publice, mai arată datele INS. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code