Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

În Teleorman, 10 salariaţi susţin 17 pensionari

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,224 milioane în trimestrul al treilea al anului 2017, cu 27.000 mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce pensia medie a crescut cu 8,2%, mai exact la 1.106 de lei (234 euro) într-un an, potrivit ultimelor date făcute publice de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform aceleiaşi surse, la nivel naţional, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10, iar acesta variază în teritoriu, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, la 17 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman.

“Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 500 de lei (860 lei în judeţul Botoṣani faţă de 1.360 lei în Municipiul Bucureşti)”, se arată într-un comunicat al INS.

Potrivit sursei citate, pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari, iar pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,6% în totalul celor de asigurări sociale.

”Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (76,1%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – au reprezentat 1,9%”, se mai arată în comunicatul INS. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. savu says:

    5 milioane de pensionari sunt tot atatea voturi pt PSD.Astia nu au nevoie de autostrazi ,de benzina, de meditatii pt copii, de concedii ,nu-i intereseaza decat pomana electorala si TICHETE de la primarie.Avem viata a dracului pana ce nu or da coltu..Sunt multi si prosti

Leave a Comment

*

code