Social

Tel Verde pentru informaţii privind înscrierea în clasa pregătitoare în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a deschis luni, 24 februarie, linia specială Tel Verde 0.800.816.247 la care părinţii pot obţine informaţii strict pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ care funcţionează în judeţ. Un inspector şcolar la răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit de luni  până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00 şi sâmbătă în intervalul orar 08:00 – 13:00 şi va răspunde întrebărilor legate de înscrierea în clasa pregătitoare.

Potrivit planului de şcolarizare aprobat de ISJ, în anul şcolar 2014-2015 în unităţile de învăţământ teleormănene sunt disponibile în total 3356 de locuri în clasa pregătitoare, în condiţiile în care numărul copiilor de vârstă şcolară recenzaţi nu depăşeşte 2700. Niciun copil nu va rămâne neînscris.

Numărul total de clase pregătitoare aprobate pentru la toamnă în şcolile teleormănene este de aproximativ 150, însă 29 dintre acestea, din cauza numărului mic de copii de vârstă şcolară vor funcţiona în regim simultan. Localităţile cu cei mai puţini copii care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare sunt: Dracea (3), Ciuperceni (4), Slobozia Mândra (5), Saelele şi Răzmireşti (6), Bujoreni şi Izvoarele (7). În două unităţi de învăţământ teleormănene, respectiv şcolile Uda Paciurea şi Seaca, în anul şcolar 2014-2015 nu se înfiinţează clasa pregătitoare, în circumscripţiile acestora nefiind niciun copil de vârstă şcolară.

Cele mai multe clase pregătitoare au fost aprobate la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria unde, în urma recensământului efectuat de unitatea de învăţământ, se estimează că se vor înscrie 100 de copii. Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat la solicitarea conducerii unităţii de învăţământ înfiinţarea a patru clase pentru anul şcolar următor. În municipiul reşedinţă de judeţ, conform planului de şcolarizare, Şcolile Gimnaziale nr. 5 şi “Mihai Viteazul” înfiinţează câte trei clase pregătitoare pentru la toamnă, iar Şcolile Gimnaziale nr. 7 şi “Alexandru Colfescu”, câte două clase pregătitoare. Cei mai puţini copii pentru clasa pregătitoare sunt în arondismentul Şcolii Gimnaziale nr. 6 unde va fi înfiinţată o singură clasă.

La Roşiorii de Vede în toate unităţile de învăţământ gimnazial vor fi înfiinţate câte două clase pregătitoare. În Turnu Măgurele se vor înfiinţa câte două clase pregătitoare la Liceul Teoretic “Marin Preda” şi Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, iar la Şcolile Gimnaziale nr. 2 şi nr. 4 câte o clasă pregătitoare. La Zimnicea Şcoala Gimnazială nr. 3 va înfiinţa 3 clase pregătitoare, Şcoala “Miron Radu Paraschivescu” două şi Şcoala nr. 2 o clasă, iar la Videle, cele două unităţi de învăţământ gimnaziale vor înfiinţa fiecare câte două clase.

În mediul rural cele mai multe clase pregătitoare vor fi înfiinţate la Şcoala Botoroaga şi Şcoala Orbeasca de Sus unde conform planului de şcolarizare au fost aprobate câte trei clase pregătitoare.

Pentru copiii cu dizabilităţi care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare au fost aprobate două clase, una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Aleandria (6 copii) şi una la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede (7 copii).

 

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare

19-28 februarie 2014: “Ziua porţilor deschise” în fiecare şcoală care are clase pregătitoare, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţămant implicat în această activitate.

17-28 februarie 2014: Organizarea în grădiniţe a întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din gradiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.

18 februarie-12 martie 2014: Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015 prevede această evaluare.

18 februarie-13 martie 2014: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

24 februarie-14 martie 2014: Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sâmbăta). Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

21-22 martie 2014: Afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

24 martie 2014: Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar.

25 martie-4 aprilie 2014: Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

11 aprilie 2014: Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

14-18 aprilie 2014: Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Solutionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.