Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Târgul sărbătorilor de iarnă, la Alexandria

Aleşii locali alexăndreni se întrunesc la finalul săptămânii în şedinţă ordinară şi, pe ordinea de zi a întâlnirii, se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea Târgului sărbătorilor de iarnă pe raza municipiului Alexandria.

Potrivit proiectului care urmează să fie supus dezbaterii şi votat în şedinţa de vineri, 24 noiembrie, în perioada sărbătorilor ce se apropie se înregistrează cereri ale agenţilor economici pentru comercializarea ambulantă a produselor specifice sezonului, astfel că Primăria municipiului Alexandria organizează în perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, Târgul sărbătorilor de iarnă.

În ceea ce priveşte locaţia, acesta se va desfăşura, la fel ca anul trecut, pe strada Libertăţii – pietonal, tronsonul cuprins între strada Constantin Brîncoveanu şi strada Mihăiţă Filipescu (zona fântânii arteziene).

De asemenea, potrivit proiectului, comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă se va desfăşura din căsuţe puse la dispoziţia comercianţilor de către Primăria municipiului Alexandria, iar pentru a putea participa la Târgul de iarnă, agenţii economici vor avea nevoie de aviz eliberat de Primăria municipiului Alexandria, Biroul Taximetrie-Autorizaţii Comerciale.

Pentru participarea la Târgul de iarnă organizat de Primărie, agenţii economici vor plăti tariful pentru desfăşurarea activităţii comerciale în valoare de 2,5 lei/mp/zi, iar în procesul de selecţie a cererilor pentru participanţii la Târgul sărbătorilor de iarnă se va urmări ca documentaţia înregistrată de agenţii economici să conţină cerere pentru participarea la Târgul sărbătorilor de iarnă, dovada faptului că agentul economic este constituit într-o personalitate juridică sau face dovada calităţii de producător (copie certificat înregistrare şi copie certificat constatator sau carnet meşteşugar), copie B.I. /C.I.

Repartizarea căsuţelor se va face în ordinea depunerii cererilor, iar agenţii economici trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care asigurarea şi respectarea măsurilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, deţinerea unui stingător, a tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii precum şi păstrarea curăţeniei atât la locul desfăşurării activităţii, cât şi în jurul acesteia. De asemenea, agenţii economici trebuie să deţină stingător, să păstreze liniştea şi ordinea publică, să nu utilizeze muzică ambientală, să nu expună marfă în afara căsuţei, să respecte programului de funcţionare între orele 8:00 – 20:00 şi să nu folosească generatoare electrice. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code